Inloggen
voeg je column toe

Columns

Geprononceerde jukbeenderen

Grapperhaus, Ollongren, Visser, bij toeval zaten ze samengepakt, achter en aan weerszijden van premier Mark. Daardoor bleven zij in het blikveld van de NPO-camera. Toeval of niet, van dit trio eiste Wilders een onmiddellijk wegwezen; twee dames vanwege dubbele nationaliteit, heertje Grapperhaus vanwege opinies van weleer. De benard kijkende meneer Fred kreeg, om enigszins te bekomen van de schrik, King-pepermuntjes aangereikt uit het handtasje van kleine generaal Ank Bijleveld.

‘Die man is gevaarlijk, dit is onacceptabel!’, aldus Wilders. Maar Mark verdedigde zijn minister van Justitie & Veiligheid: ‘Ferdinand is een stevige kerel, hij laat niet met zich sollen’.

Mevrouw Ollongren toonde haar polaire standvastigheid. Ze verborg haar gevoelens achter een onpeilbare glimlach. Rustig aanhoorde ze het ‘opgerot met die fake-Amsterdamse’. Toch nam ze een slokje water toen Wilders ook haar een motie van wantrouwen aanzegde. Maar wat gebeurt er straks als Saab-lobbyisten, SKF-toeleveranciers en handelaren in munitie van Kroatische makelij met offertes bij Binnenlandse Zaken en Defensie staan? De PVV-fractieleider vroeg het expliciet: ‘verbergt de planeet Rutte III, behalve mevrouw Ollongren, nog andere personen met dubbele nationaliteit?’.

Opgewekt niets-aan-de-hand Rutte-antwoord: ‘Jazeker, de staatssecretaris van Defensie, mevrouw Visser, heeft ook de Kroatische nationaliteit. Op de achtergrond zag ik Barbara (VVD, uit Zaanstad, dochter van een Hollandse vader en een Dalmatische moeder, geprononceerde jukbeenderen) un peu nerveux worden.

De toekomst zal uitwijzen of Fred, Kajsa en Barbara onze drie grootste bedreigingen zijn. Mark velde zijn oordeel: ‘gaat niet gebeuren, slappe hap, volgende punt mevrouw de voorzitter’. Geroffel op de bankjes.

Schrijver: Ton Mantoua, 4 nov. 2017


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4,0 met 4 stemmen 105Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Karel Jong
Datum:
10 nov. 2017
Aardige impressie van actuele gebeurtenissen. Kan voor het schrijven geen kwaad als Mantoua af en toe de wereld van het tafeltennissen de rug toekeert.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)