Inloggen
voeg je column toe

Columns

Valt U? Kassa!

Dit is nou werkelijk Nederland op zijn aller, allersmalst, ongelooflijk, onvoorstelbaar en niet voor te stellen! Wat is er voorgevallen: nou dat ga ik even haarfijn uit de doeken doen!

Bij thuiszorginstelling Aafje gaat het de mensen die er zorg van genieten, ehhh, genieten met kleine letters dan, die mensen moeten niet vallen hoor, niet per ongeluk, niet expres, niet omdat het lollig is, maar gewoon als advies, zeg maar gebruiksaanwijzing, als het ware!

Mocht je al cliënt zijn bij Aafje, de zorginstelling voor met name ouderen die nou eenmaal niet zo goed ter been meer zijn en mocht je nou toevallig op je plaat gaan, vallen, struikelen of op welke manier dan ook op de grond terecht komen, dan ga je namelijk een boete betalen, jawel, je leest het goed!

De meter loopt, terwijl jij, de gevallene geen meter meer op- of neer kunt, maar ja, NEER was je al. Wil je overeind, komt daar geheid nog een bedragje bovenop, want tja, hulp is duur, dus ik stel me zo voor dat: meneer Jansen naar de vlakte gaat, er komt een Aafje-mevrouw of meneer en die vraagt: wilt U blijven liggen of wilt U overeind? Dat kost U dan (ik noem maar even wat) € 27,00.

Als u even wacht, pak ik het pinapparaat, mits u wilt betalen natuurlijk, zo niet, dan breng ik u straks uw maaltijd wel op de grond!
Meneer betaalde natuurlijk en werd overeind geholpen, maar het ergste moet nog komen want: het kan nog erger!

Jawel! In diezelfde instelling is het namelijk zo dat de bewoners, wanneer ze drie keer gevallen zijn (dat doen ze natuurlijk expres hè?) en daarvoor het alarmeringssysteem nodig hebben gehad, een soort van strafport! Jawel, per keer dat ze die knop nodig hebben om weer overeind te komen kost dat € 37.50 en wat niemand natuurlijk gelooft wat ik nu schrijf is dat buiten die strafport je ook de uurprijs voor de verpleegkundige moet betalen, voor het leuke sommetje van: € 49.50 per uur!

Terwijl ik het nieuws op me in laat werken, bedenk ik ineens dat al moet de onderste steen boven komen, al moet ik kruipen door m’n huis, ik denk er niet over om me over te geven aan dit soort wanstaltige toestanden!

Het is intens triest te weten dat Nederland en de zorg een complete maffia-club is geworden, met als mooie doelgroep: pak de oudjes eerst, of in dit geval: heeft meneer Jansen geen geld, laat maar lekker liggen!

Als er iemand is die dit snapt, zitten mijn hersens blijkbaar niet goed gerangschikt, maar ja, ik ben zojuist gevallen, had gelukkig iemand zonder pinapparaat bij me die me overeind hielp, scheelt een stuk!
Dit is niet alleen dramatisch, maar asociaal en mensonterend! En diegene die dit verzonnen, verdienen een flinke haal achter de benen, zodat ze gevoeglijk op d’r plaat gaan enne: laten liggen hoor, dat doe ik ook!

Wat een drama!


Zie ook: https://www.ad.nl/binnenl...boete-voor-valpartij~a0523fd0/

Schrijver: An Terlouw, 5 november 2017


Geplaatst in de categorie: woede

4.0 met 4 stemmen 1.784Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
5 november 2017
Hai An, ik lees dat jaarlijks zo'n 90 duizend 65 plussers (overvalt mij binnenkort ook), door een val op de spoedeisende hulp terechtkomen.
'Wat een aanstellers', 'wat een aandachttrekkers', 'wat een schlemielen', denken ze dan bij de Maffia. 'Daar zullen we eens een stokje voor steken'. 'Dat zal ze leren, die brekebenen', 'betalen zullen ze'..
Hoeveel zou de Maffia Baas per maand verdienen?
30 000 euri? Vast niet minder!
Trouwens per maand komen er dus 7500 gevallenen (dankzij hun familieleden, buren, vrienden en regiotaxi's) bij het krankenhuis aankloppen met breuken en andere wiskundige problemen. Dat is dan 250 per dag, gemiddeld. Met 283 ziekenhuizen in ons landje is dat dus elke dag 1 zielepoot per post.
Maar het blijft schandalig. En dat is een vriendelijk woord voor deze schurkenpraktijken.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)