Inloggen
voeg je column toe

Columns

Volle maan effecten

Onlangs was het weer een volle maan van jewelste. Bovendien was de maan zo groot zichtbaar, dat het leek alsof zij, Selene, bezig was om tegen de aarde aan te gaan botsen. Bij volle maan gaat de waterstand van de zeeën en oceanen veel hoger staan en is er sprake van springtij. Omdat wij als mensen grotendeels uit water bestaan, worden wij uit onszelf getrokken. Onze onbewuste/onderbewuste emoties spuiten ineens omhoog als geisers en vulkanische lava. De meest gevoelige mensen hebben daar natuurlijk het meeste last van. Zeg maar, zij, die van nature al niet zo goed zijn geïncarneerd, geaard. En daar weer een kwetsbaar deel van kunnen door deze verhoogde aantrekkingskracht van de maan zodanig uit zichzelf getrokken worden, dat ze (rand)psychotisch kunnen worden. Ze kunnen overweldigd raken door een overdosis angsten en/of somberheden. In een bijbelboek werd al over maanziekte gesproken en het is dan ook van alle eeuwen, van sinds de eerste mensen/mensapen. Dat de dieren er ook door beïnvloed raken, is volstrekt zeker. Ook zij worden extreem onrustig en ze vertonen merkwaardig gedrag. De Engelsen noemen het 'lunatic', getikt raken door de maankracht.

Volle maan is echter van nature een heilzame gebeurtenis, die positieve effecten oplevert. Het zorgt ervoor dat onderdrukte trauma's en emoties vrij spel krijgen en gezuiverd worden. Het is een zuiveringsmechanisme, wat onze voorouders met spirituele riten wisten te combineren. Tijdens volle maan werden er vaak heksendansen gehouden, omdat je dan bij uitstek in de spirituele wereld kunt geraken. De Wicca-heksen van tegenwoordig doen dit nog steeds. Het zuiveren van edele gesteenten en mineralen doe je ook door ze in het volle maanlicht te leggen en in een kom of emmer met zout water. Een zogenaamde maanzieke ondergaat dus in wezen een krachtig helingsproces, een trip zonder lichaamsschadelijke roesmiddelen, zoals heroïne, cocaïne, mescaline, marihuana of XTC. Ik spreek overigens liever van een maanhelende. Drugs houden geen rekening met de gebruiker en dus ligt een overdosis al gauw op de loer. Bovendien zijn drugsgebruikers meestal onwetenden op het terrein van de spiritualiteit en zijn ze onvoldoende voorbereid op het effect op lichaam en ziel. Een huidige joint is tegenwoordig een pure harddrug en verwoest de eigen wil totaal. Je bent dus een losgeslagen, onbeveiligd bootje in een zelfgecreëerde storm, waarbij er allerlei kwade, destructieve machten met gemak binnenboord kunnen kruipen. Wanneer je niet voldoende kracht hebt om in jouw eigen lichaam terug te keren of maar deels, dan spreek je van een (rand)psychose en dat brengt ernstige schade met zich mee.

Vroeger gebruikten alleen sjamanen en spiritueel onderlegde wijzen roesverwekkende middelen. Je kunt namelijk niet onvoorbereid spirituele/astrale reizen gaan maken. Dat is bij voorbaat al je reinste waanzin. Je zult eerst op eigen kracht spirituele wijsheid moeten vergaren en dat is veelal een lange weg. Je zult ook zelfbeveiligingsmethoden moeten leren en een veilige setting moeten creëren. In Amsterdam zuipen en blowen ze op straat en in schimmige kroegen dat het een lieve lust is, maar dat is allemaal stoerdoenerij en doorgeschoten, collectieve geestesgestoordheid, waar alleen maar ellende door ontstaat. In combinatie met de lage driften is de hel helemaal compleet. Die massaconsumptie laat enkel lege hulzen achter, die opnieuw in de fout gaan, totdat ze ergens stomdronken en stoned in een gracht duvelen. Nou weet ik wel dat volle maan ceremonies niet voor dat soort volk is weggelegd, want zij willen zo min mogelijk moeite doen voor zo veel mogelijk high-effecten, maar ik wil het ze toch even voorleggen. Alleen al om ze een beetje tegengas te geven en wieweet een tikkeltje te prikkelen. Op die manier zijn geroutineerde prostituées ook wel eens uit hun business gestapt. Soms moet je voor één verdwaald schaapje alles op alles zetten.

Op een nacht met een volle maan dwaalde ik via Egmond aan de Hoef, Alkmaar en Heiloo terug naar Egmond-Binnen. Even voor een brug ging ik in de greppel liggen en waande ik mijzelf een verzetsstrijder. Ik was geheel en al die verzetsstrijder en niet meer mijzelf. Ik zag een legertruck met Duitse soldaten op mij af komen, die ik wilde overmeesteren. Ik heb dan ook flink geschoten. Een objectief iemand zou denken, die is niet goed snik, maar een bekwame psychiater zou denken, dat ik een onverwerkt trauma aan het verwerken was of een herbeleving uit een vorig leven had. Of basale angsten aan het overwinnen was. De realiteit van die beleving was zeer intens en ik geloof dat ik het moest meemaken om van iets gruwelijks te helen. Volle maan vergroot de emoties, ook mooie emoties. Zo ben ik vaak in een verliefde bui langs huizen op en neer gelopen, waar ik een glimp van mijn oogappels wilde opvangen. Ik kon kilometers lopen, ronddolen en sigaretten paffen. Ik zat op de meest gekke en afgelegen plekken. Of ik bleef lekker binnen, de gordijnen dicht, lezen en schrijven, roken en drinken, en voor de zoveelste keer naar 'Moonmadness' van Camel luisteren.

Schrijver: Joanan Rutgers, 7 nov. 2017


Geplaatst in de categorie: psychologie

5,0 met 2 stemmen 991Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
9 nov. 2017
Mensen bestaan, net als de aarde, voor 70% uit water. Het is algemeen bekend dat de zwaartekracht van de maan de eb en vloed regelt van de oceanen. Het is dan ook zeer vreemd dat men in de medische wereld geen rekening houdt met de invloed van de maan op de mens.

Operaties die geen spoed zijn kun je beter bij afnemende maan plannen. Bij wassende en volle maan is er eerder kans op nabloedingen. Ook moet je bij wassende en volle maan de tuin niet gaan snoeien.

De sapstromen in mens, dier en plant gaan bij wassende maan omhoog. Dan blijft de plant, boom, mens dus bloeden als je erin snijdt. Snoeien en opereren doe je dus bij afnemende maan, als de sapstromen omlaag gaan. Dan is de kans op een goed en spoedig herstel het grootst.

En ja, al die afnemende en oprijzende sapstromen beïnvloeden allerlei processen in ons lichaam, ook ons hormonale systeem, met alle fysieke, mentale en psychische bijgevolgen vandien.

Een leuke en informatieve site waar je per dag kunt zien hoe de maan invloed heeft op onze dagelijkse bezigheden, vind je hier:
nl.rhythmofnature.net/

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)