Inloggen
voeg je column toe

Columns

De irritante TL buis

Terwijl ik de titel schrijf denk ik: het is natuurlijk niet de TL buis die irritant is, nee het zijn de mensen die de knoppen behoren te bedienen en juist daar zit ‘m de kneep!
Tegenover ons huis staat een school en nou weet ik best dat er meer scholen staan, maar deze is pas een paar jaar oud of nieuw. We hebben de bouw kunnen volgen van het begin tot het eind.

En prachtig pand, niks mis mee en op de buitenkant staat heel subtiel in lampjes aangebracht een figuur die de school als het ware moet voorstellen namelijk Comenius. Zo heet ook de school met het woordje ‘college’ er achteraan. We zien veel. De parkeerplaats die te klein is (of dat lijkt te zijn), de leerlingen die in de tussenuren tussen de auto’s doorlopen, ect.

Maar daar gaat het in deze niet om, nee het draait om een TL balk, die op het dak zit, waarschijnlijk daar geplaatst om de vogels de richting aan te geven of iets dergelijks. Als ‘s avonds een ouderavond gegeven wordt of een info-avond, dan staat de parkeerplaats vol, dan branden alle lichten in de school, dan werkt zelfs de zoemer die men overdag gebruikt om aan te geven dat het lesuur om is....en dan: komt mijn probleem!

Wanneer iedereen naar huis is, de deur op slot, het hek hermetisch is afgesloten, dan brandt die lamp, recht onze kamer in. En als men ook die zoemer vergeet, dan gaat dus elke 50 minuten, ook die zoemer af! Da’s geen pretje, neen, dat is zelfs heel erg vervelend te noemen!

Toen ik dus afgelopen week die buis zag branden, eega hoorde mopperen, dacht ik: dan stuur ik die mensen een mail, hoe makkelijk kan het zijn. Aldus geschiedde. De dag erna, geen antwoord en dan gaan de haren in mijn nek staan, want een antwoord geven is het minste wat je kunt doen, vind ik. Avond twee, brandt de lamp opnieuw, geen mail, avond drie eveneens en nu is het vrijdag en kijken we dus het hele weekend tegen een nutteloze brandende TL buis aan.

Het ding verlicht het dak van de school en onze woonkamer, nog geluk dat we niet aan die kant slapen, maar weet je, in deze tijd dat iedereen bezig is met energie besparen, denk ik als ik naar buiten kijk: hoe moeilijk is het om een knopje om te zetten, hoe lastig is het om na een ouderavond de boel rustig achter te laten?

Dus check de zaak voor je vertrekt, maar dat zal wel even duren....

Schrijver: An Terlouw, 2 december 2017


Geplaatst in de categorie: school

3.0 met 3 stemmen 116Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)