Inloggen
voeg je column toe

tabblad: columns

< vorige | alles | volgende >

column (nr. 1596):

Onthutsende cijfers

Klaas de Vries! Lang niets van vernomen. Opeens had zijn politiek assistent een ontmoeting met de media belegd. Het zou te maken hebben met een sensationeel rapport over sport in relatie tot tuchtrecht. Bij het zien van de donkere wolken rondom Klaas’ gezicht dacht ik: ‘ongeacht zijn mededeling, als je iets op je kerfstok hebt en je zit tegenover deze inquisiteur, dan kun je beter de waarheid spreken...’

Mede-commissieleden Ross-van Dorp en Myjer ontbraken bij de Nieuwspoort-perspresentatie, maar meneer Klaas legde gewicht in de schaal: misbruik bij jeugdige sporters, tot 16. Van iedere acht beoefenaars van een tak van sport heeft er één ervaringen met ‘grensoverschrijding’.
De Vries: meldingen dienen te worden verplicht. Van de zijde van NOC*NSF voegde André Bolhuis toe: ‘Onthutsende cijfers, we gaan met bonden en verenigingen bespreken hoe we dit kunnen verbeteren’.

Pardon-sorry-hohoho, wie zitten er te slapen? Die procedures worden toch allang toegepast? Zeker tien jaar geleden hebben alle sportbonden ‘een contactpersoon seksueel wangedrag’ aangesteld die speciale regels toepast. Zolang ik weet bekleedt een zekere Inge Schultze die functie in het tafeltennis. Ik heb echter nog nooit navraag gedaan naar mevrouw Schultze, gezien de aard van haar werk. Vanaf nu lijkt ze me een twijfelachtig gevalletje tuchthoudertje-controleren. Vorig jaar trok oud-wielrenster Petra de Bruin luid aan de misbruikbel. Ik denk dat ze als een koekoeksklok om gerechtigheid zal blijven vragen.

Bolhuis zou oud-minister De Vries als geschikte openbare aanklager voor Shame and Scandal moeten werven. Maar de doofpottencultuur is moeilijk uit te roeien.

Schrijver: Ton Mantoua, 13 dec. 2017


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4,0 met 1 stemmen 63



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)