Inloggen
voeg je column toe

Columns

Fishing, bah!

Natuurlijk heeft iedereen ermee te maken, mits je een pc hebt en een mailadres, net als ik. Maar het scheelde bar weinig of ik was erin gestonken jawel! Wat wil het geval: ik krijg een mailtje, ja natuurlijk hoor ik iedereen denken en natuurlijk is het ook, maar in dit geval een mailtje van Post NL, een groot gerenommeerd bedrijf waar iedereen wel iets mee te maken heeft, al is het alleen al omdat postbodes voor dat enorme bedrijf werken. Nietwaar?

Voor ik het mailtje aanklik lees ik dat de postbode aan de deur is geweest en me niet thuis trof, dat ik daarom een vragenformulier moet invullen om ervoor te zorgen dat het pakket alsnog kan worden afgeleverd? Ehhh, had ik iets besteld dan, ik graaf in m’n geheugen, graaf een stukkie dieper maar kan niks verzinnen. Omdat eega dit soort dingen al helemaal niet doet, hoef ik het hem niet te vragen!

Wat ik vreemd vind is wel, wanneer de postbode of pakketdienst voor de buren een pakje heeft en ze zijn niet thuis dan staat ie steevast hier voor de deur, of we het aan willen pakken, wat we dus ook altijd doen, en er komt ook steevast achteraan, ik gooi een briefje in de bus! Jawel. Mocht hij of zij dat nou niet zeggen, dan zeg ik het zelf nog even, ter herinnering....zo hoort dat!

En ineens schiet me te binnen dat ik helemaal geen briefje in m’n bus heb gehad: dat de postbode voor niks aan de deur is geweest! Jemig dan is het vast niet koosjer. Maar dat mailtje was zo echt van Post NL dat ik werkelijk een week heb getwijfeld. Dan besluit ik op Facebook een oproep te doen en te vragen aan de leden en vrienden: wat moet ik nou doen, want nog niet eerder heb ik zo in tweestrijd gestaan!

Wauw, de reacties logen er niet om, allemaal riepen ze haast door mijn pc heen, An, NEE niet doen, dat is fishing, het is op het nieuws geweest en al, tja dat heb ik dan weer net gemist natuurlijk! Maar wat een intense misselijke acties zijn dit zeg. Normaal klik ik het allemaal weg en nietsontziend gaat alles de prullenbak in, maar dit was zo levensecht dat ik dus haast in de fishing-val gelopen ben!

Je kunt werkelijk niets of niemand meer vertrouwen dat is duidelijk, waarmee ik wil zeggen, let op bij wat je in je mailbox krijgt, want niet alles is wat het lijkt!

Deze column is live te horen 16 december 11u10 op de LOK Krimpen.

Schrijver: An Terlouw, 16 december 2017


Geplaatst in de categorie: internet

3.5 met 2 stemmen 351Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)