Inloggen
voeg je column toe

Columns

Thierry de Slingeraar

Urenlang in een hotel gezeten met een beruchte Amerikaanse antisemiet en racist. Onze politicus van het jaar, die sinds zijn aantreden als boegbeeld van het Forum voor Democratie ( what’s in a name) alleen is opgevallen door notoire afwezigheid in de vergaderzaal en een aantal gênante practical jokes.
Al zijn eerdere uitspraken over vrouwen en seksualiteit ( ze zeggen nee, maar laat mij maar eens mijn gang gaan) en de homeopatische rasverdunning in Nederland moeten sinds de verkiezingen met een korrel zout genomen worden.
Ofwel verkeerd geciteerd dan wel uit het verband gerukt.
Collega’s van andere partijen proberen hem nog even dood te knuffelen of murw te prijzen.
Tijdens Een Vandaag, de uitslag, hoorden we ter linker en rechterzijde louter complimenten, ‘ Knap gedaan, twee zetels vanuit het niets, spreekt blijkbaar aan’ en nog meer quotes om vredig de Kerstdagen mee in te gaan. Want 15 zetels in de peilingen.

Niemand komt er vooralsnog openlijk voor uit dat achter de charmante poseur een ‘raszuivere’ volksmenner schuilgaat die samen met het vleesgeworden cynisme in de vorm van Theo Hiddema een Nederland nastreeft waar we nog van op zullen kijken.
Geheel volgens een oeroude studentikoze traditie strooit Baudet met meningen, loze aannames, clichés en verdraaide feiten die in een debatclubje nog wel enig effect sorteren maar in de Kamer al snel worden ontmaskerd.
Vandaar ook het ontbreken van zijn bijdrage aan de behandeling van onderwerpen als het Referendum, die zijn partij als inzet van de verkiezingen had gemaakt.
Waarom dan toch 15 zetels? Nieuw, jong, fris, vlotte babbel, ontwapenende glimlach, die piano, zegt wat het populistische smaldeel wil horen. Er is behoefte aan een nieuwe Wilders nu de oude moe en versleten lijkt. Het zijn de nieuwe kleren van de nieuwe keizer, hopelijk onthuld nog voor hij aan de macht kan ruiken.

Schrijver: Trawant, 21 december 2017


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 3 stemmen 77Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
22 december 2017
Het erge is, dat vele PVV-stemmers gaan overwippen naar deze charmeur, demagoog en charlatan, die werkelijk neonazistische trekken vertoont! Net als zijn enge vriendje Jared Taylor. Omdat deze zelfingenomen kwast extremer dan Wilders is, mag je verwachten, dat hij ook nooit in een regering terecht komt! (-)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)