Inloggen
voeg je column toe

Columns over kerstmis

Bijna Kerst 2017

Zo komen we langzaamaan in de dagen van Kerst, twee dagen waarin iedereen zich bijkans lens loopt om boodschappen in huis te halen, twee dagen van eten, drinken, van een kerstboom en lichtjes van ballen en kerststukjes. Van al dan niet pakjes onder de boom...

Kerstmis 2017, het leven draait gewoon door, net als de aarde, mensen lopen gehaast door de dagen om met Kerst zo mogelijk nog een stapje harder te lopen! Want dat is Kerst anno 2017!

Je hoort niemand vragen waarom er Kerstmis is, je hoort nog minder mensen iets zeggen over het waarom er sprake is van Kerst! Op scholen worden kerstontbijten gegeven of kerstdiners, op bedrijven worden kerstborrels gedronken, maar niemand praat over Kerst!

Een gijzeling in Den Helder, een idioot die inrijdt op een menigte mensen, strafmaten worden bepaald voor de man, die vorig jaar zijn hoogzwangere vriendin afmaakte en ik denk aan flappie van Youp.
Kerstmis 2017: geen mens hoor je over de geboorte van het kindje, niemand praat over een stal, tenzij er een aangekleed stalletje staat bij de kerstboom, maar daar houdt het dan mee op!

Kerstmis 2017, de wereld draait door in al haar glorie, mensen zitten uitgeput van het winkelen in hun stoel, maken voorbereidingen voor het kerstmaal, het kerstontbijt en alles wat er maar naar binnen gewerkt kan worden.

Oh ja, kersttijd is een tijd van vrede, da’s waar ook! Het is alleen triest, dat de vrede alleen nog aan tafel te vinden is...met een paar letters verschil kun je er een vreet-festijn van maken en natuurlijk fronsen nu de wenkbrauwen, maar wat me zo bezig houdt is: na die twee dagen, al dan niet met een kwade dronk op, vervalt de gehele goegemeente weer in het gewone patroon, worden hooguit kliekjes gegeten, en wordt er bonje gemaakt, ruzie en is de hele vrede van twee dagen Kerst voltooid verleden tijd!

Fijne Kerstdagen of klinkt dit nu niet zoals ik het wel bedoel!?

Schrijver: An Terlouw, 22 december 2017


Geplaatst in de categorie: kerstmis

3.2 met 5 stemmen 109Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
23 december 2017
Dank voor je kerstwensen An. Ik weet dat ze welgemeend zijn. En tegelijk dat je hoopt en verlangt dat mensen meer consideratie, echte aandacht, medeleven en geduld met elkaar hebben. Dat hangt ook bij ons hoog in de kerstboom (die we niet hebben) en dat verwerk ik ook in onze erwtensoep die ik net aan het maken ben. Zodat we een heerlijk en eerlijk, maar ook sober en simpel kerstmaal hebben de komende dagen. Ik wens jou en je dierbaren een vredig kerstfeest dat minstens een jaar duurt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)