Inloggen
voeg je column toe

Columns

Bijna het jaar voorbij....

Met toch een beetje weemoed blik ik terug op het afgelopen jaar, twaalf maanden waarin van alles gebeurde wat het nieuws haalde, maar waarin ook van alles gebeurde wat het nieuws niet haalde, de zogenaamde kleine ongelukjes die nou eenmaal bij het leven horen maar die daarom nog niet fijn zijn.

Met weemoed kijk ik terug naar volgens mij een heel kort jaar, althans zo lijkt en voelt het wel, alsof we gisteren nog in december 2016 zaten, maar dat zou dan betekenen dat we ineens twee jaar wegspringen en dat is natuurlijk absurd, want het gaat zo al hard genoeg!

De crisis zijn we volgens mensen die ervoor geleerd hebben, te boven; toch is de voedselbank nog steeds hard nodig, dus zal aan die kant de mens de crisis niet zo snel te boven komen. Dat er met regelmaat geldautomaten het moeten ontgelden, geeft ook al aan, dat bij het boevengilde de knip ook leeg is...

Dat de eenzame oudjes met de kerst door diverse mensen werden opgevangen is mooi. Het verhaal van de restauranthouder die speciaal een avond een driegangen-diner had laten koken en opdienen voor hen, die alleen woonden en geen familie meer hadden, verdient een vette pluim!

Wie geen pluim krijgt zijn die debielen die er een heikel genot in scheppen om auto’s in de fik te steken. Begrip voor dit soort activiteiten heb ik niet, zal ik nooit hebben ook. Levensgevaarlijke toestanden die blijkbaar het ultieme vermaak zijn.

Afijn, het jaar loopt ten einde, ik kijk met weemoed achterom en besef dat we aan vooruitgang niets kunnen doen, aan achteruitgang evenmin....

Dus blik ik vooruit, wens iedereen een mooie jaarwisseling en een gezond 2018.

Schrijver: An Terlouw
30 december 2017


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.0 met 3 stemmen 69Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
31 december 2017
Slim gezien, An, dat van de arme behoeftige leden van het koevoet- en gasflesgilde die het tegenwoordig zo zwaar hebben.
Aan jou en beide mede-reageerders: Joanan en Gabriëla de allerbeste wensen voor jullie welzijn en bloei. Met dank voor alle steunende en antagonistische uitwisselingen die we hebben mogen schrijven dankzij de welwillendheid van onze benefactor in het hoge noorden.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
31 december 2017
Voor jou ook de beste wensen voor het nieuwe jaar, An. Of we nou het Westerse nieuwjaar, het Chinese nieuwjaar, of welk traditioneel feest of ritueel ook vieren, zolang het in vrede gevierd wordt, is het altijd oké. Wat mij betreft zonder het gevaarlijke vuurwerk en de misdadige autobranden. Hoezeer ik het ook eens ben dat auto's het milieu beschadigen, maar om eigendommen van anderen in de fik te steken, daar zie ik geen heil in. Het veroorzaakt alleen maar leed, en de daders hebben in dit geval ook alleen vandalisme als doel voor ogen. Wat het milieu betreft ben ik voorstander van de werkwijze van Marjan Minnesma van Urgenda: intensief overleg met het bedrijfsleven over een radicaal andere aanpak van milieuvriendelijke producten en productieprocessen. Daar bereik je uiteindelijk het meeste mee.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
30 december 2017
Die jaarindelingen zijn maar bedacht, in wezen leven we in Indian Time en de Droomtijd van de Aboriginals, dwz al reeds in de eeuwigheid. Dat Oud en Nieuw gedoe is allemaal klinkklare nonsense, pure oplichterij van de bovenste plank. Er verandert namelijk geen donder, hoeveel vuurwerk er ook wordt afgestoken! Het is één grote, rampzalige illusie! Het gekke is, dat ik niet boos kan zijn op die onbewust klimaatverdedigers, die auto's in de fik zetten! Die heilige koeien zijn inmiddels de oorzaak van de klimaatopwarming en de moord op vele diersoorten. Symbolisch gezien vind ik de acties van die autohaters zeer te waarderen. Schud die autoverslaafden maar eens goed wakker met hun dagelijkse CO2-vervuilingen, fijnstofvervuilingen en roetvervuilingen. De zogenaamd brave burgers verstikken de aardbol en als we niet tegenmaatregelingen uitvoeren, dan vermoorden zij de aardbol! De civiele brandstoffen dienen geboycot te worden! Net als rookwaar.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)