Inloggen
voeg je column toe

Columns

Twee onbetrouwbare gekken

In de oudejaarsconference van Youp van 't Hek benoemde hij zijn angst voor een kernoorlog tussen Noord-Korea en Amerika. Die spanning hangt nog steeds in de lucht, omdat die Kim Jong-un maar door gaat met zijn kernbewapeningsprogramma en dat hij daarmee Donald Trump alsmaar meer witheet van woede maakt.
Youp, die inmiddels qua cabaretier wel passé is, noemde beide premiers 'Twee gekken'. Deze twee gekken doen steeds meer aan een vergrotende trap van hun hoogmoedswaanzin en machtswellust. Dit onder het zogenaamd legale mom van landsverdediging. Dat is allemaal part of the game bij deze twee horrorclowns, die met één onbezonnen druk op een bepaalde knop miljoenen onschuldige mensen kunnen vermoorden.

Kim Jong-un gebruikte zijn nieuwjaarstoespraak om weer eens flink naar zijn zogenaamde aartsvijand Amerika uit te halen. Min één persoon dan, de ex-basketbalspeler Dennis Keith Rodman, met wie hij dik bevriend is. Dennis bezit diverse nachtclubs en hij was met de actrice Tara Leigh Patrick getrouwd. De Noord-Koreaanse media verspreidde een foto van Kim, waarin hij achter zeven microfoons staat en voor het landssymbool; de hamer, het penseel en de sikkel, die staan voor de werker, de intellectueel en de boer. De uitvoering ervan deed mij aan Playmobielsferen denken.

In zijn toespraak zei Kim dat hij een knop op zijn bureau heeft staan, waarmee hij de lancering van kernwapens kan activeren. Hij zal maar eens een kwade dag hebben of stomdronken zijn! (-) Hij zegt, dat heel Amerika binnen het bereik van zijn nucleaire wapens ligt. Verder zegt hij, dat ze de wapens alleen inzetten, als hun veiligheid in het geding is! En in 2018 zal zijn land zich richten op de productie van kernkoppen en ballistische raketten. 2018 is nog maar nauwelijks begonnen, of hij weet het al weer danig te verpesten! Die griezel spoort echt niet!

Kim overweegt om een in februari 2018 een delegatie sporters naar de Olympische Spelen in Zuid-Korea te sturen. 'Dat is goed voor het scheppen van een vreedzame omgeving op het Koreaanse schiereiland', aldus Kim. Volgens de Zuid-Koreaanse premier Moon Jae-in zal zo'n deelname de veiligheid van de Spelen in Pyeongchang vergroten. Het lijkt op een kleine handreiking naar zijn zuiderburen. Misschien ook wel om Trump nog meer te tarten.

Kim was ooit een leerling aan de International School of Bern in Zwitserland. Hij was een aardige jongen, maar niet erg snugger. Hij heeft zijn diploma niet behaald. Hij zakte voor natuurkunde en wiskunde en Engels ging maar krap aan. Hij was veel meer in de Amerikaanse basketbal-competitie geïnteresseerd dan in lesvoer. Hij speelde zelf redelijk goed, maar hij was bloedeng bloedfanatiek. Toen was hij nog sportief en goed gebouwd. Daarna ging hij naar een militaire academie, waar hij dik en pafferig werd. In 2010 kreeg hij zonder eigen verdienste een vier-sterren generaalsrang. Linke soep.
Zijn vrouw Ri Sol-ju is de ex-zangeres van de voormalige band Pochonbo Electronic Ensemble. Hij had ook een relatie met het bandlid Hyon Song-wol. Op 20 augustus 2013 zou zij samen met andere bandleden geëxecuteerd te zijn, omdat ze de antipornowetgeving hadden overtreden. In mei 2014 verscheen Hyon op een recent congres. Of ze daarna alsnog is vermoord, weten we niet.

Verder heeft Kim zijn halfbroer Kim Jong-nam en een vervelende oom en tante laten vermoorden. Plus ruim 70 politieke tegenstanders. Vergeet ook niet dat er in zijn dictatuur vele concentratiekampen zijn, waar tegenstanders van zijn regime in barre omstandigheden zwaar werk moeten leveren, mishandeld worden en dikwijls vermoord worden. De Duitsers en de Russen hadden ook zulke sinistere kampen. In Rusland bestaan ze nog voor een deel, want de leden van de punkband Pussy Riot werden er een tijd naartoe gestuurd.

Dat Donald Trump qua gekte niet onderdoet aan Kim Jong-un heb ik hier geregeld aangetoond. Deze twee gekken zijn zeer gewaagd aan elkaar en het onschuldige voetvolk is altijd de dupe van zulke compleet gestoorde, op uitbarsten staande vulkanen. De spanningen lopen alsmaar meer op en de enige oplossing is een echte ontmoeting tussen beide heethoofden, laten we zeggen op een heerlijk tropisch eiland in een 10-sterren hotel, inclusief de meest heerlijke ontspanningsgeneugten, zoals een massage van de 10 beste masseuses van de wereld, inclusief happy ending en een privé-ontmoeting met de Dalai Lama en paus Franciscus. Topkoks zullen uithalen en beiden krijgen de beste anti-depressiva, wiet, LSD, heroïne, cocaïne, mescaline, cognac, wijn en XTC ter beschikking. Verder krijgen ze van de beste sjamanen transformatiesessies en dansen ze op keiharde New Age muziek, wat bloemetjesgedachten creëert. In warme bubbelbaden kunnen ze dan weer bijkomen en na enkele dagen groeien ze al naar elkander toe en beginnen ze zelfs van elkaar te houden. Ze lachen samen om de grappen van speciaal ingevlogen cabaretiers en op de bonte avond komen hun vrouw erbij en is er een flinke groepshug. Beiden besluiten om de kernwapens de wereld uit te helpen! (-)

Op Kim's nieuwjaarstoespraak reageerde Donald met 'We'll see, we'll see!'

Schrijver: Joanan Rutgers, 2 januari 2018


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 4 stemmen 66Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
3 januari 2018
Wat mij betreft mag Joanan het komende jaar voorgedragen worden voor de Nobelprijs voor de vrede. 'Imagine' van John Lennon in woord en daad uitgevoerd. Stel je eens voor. Dat het werkt. Je weet het pas als het geprobeerd is. Hopelijk lezen beide heren deze column. Maakt iemand hen erop attent. Ze zouden wellicht gek genoeg zijn het te willen proberen. En dan is het zomaar opeens vrede.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)