Inloggen
voeg je column toe

Columns

Zoet Zoetermeer...

Zoetermeer heeft de tafelmalaisebond uitgekotst. De biezen pakken, dat werd hoog tijd. B&W kwamen de verhuisdozen graag afleveren. Mevrouw Van Driel en andere sportwethouders hadden de buik vol van onzichtbaar dictator Sialino en zijn secretaresse die alle mineurrecords heeft gebroken, als bijna een kwart eeuw rondwarende mestkever. Geen afscheidstranen dus, toen het bericht doordrong dat de achterhoede van Pingpongbankroet BV toch maar de aftocht blaast.

De vroede vaderen wisten dat er op Silverdome alleen luchtkastelen worden gefabriceerd om de broek op te houden. Niemand gelooft dat tafeltennis schoon schip kan maken. In de strijd tegen ledenverlies wordt een trucje uit de archiefdozen getoverd: de duizendste vrijage met cowboy-pingpong (de ‘wilde’ liga’s). Zwervers en bag-ladies doorzoeken alle afvalbakken op ledenwinst.

De profiteurs van tafeltennissubsidie hebben voor deze buitenechtelijkheid hun toevlucht genomen tot het eufemisme ‘nevenbond’. Naar schatting 900 personen spelen in doe-het-zelf-bedrijfscompetities. Dat zijn uitvloeisels van de smokkeltraditie, want het merendeel bevindt zich rondom de lijn Breda, Helmond, Winterswijk, Almelo, Emmen, Winschoten. Wat hen verbindt is de aantrekkingskracht van contrabande. Een allerlaatste maal hopen ‘gevestigden’ op terugkeer in de moederkerk van deze zoekers naar Wild West ongebondenheid.

Er heeft nooit zegen gerust op de cohabitatie van pingpongjuffers met de kale parkeerterreinen van de stoere Silverdome ijshockey-panters. Een pijnlijke vraag: heeft de VNG-verbanning uit de zoete groengemeente Zoetermeer en het afdruipen in oostelijke richting nog zin? Het is rijkelijk laat. Als geslagen honden zoeken De Jong, Sialino en consortjes nog immer naar Terschelling of Lampedusa.
De actiegroep ‘Siali-No’ blijft bezig.

Schrijver: Ton Mantoua, 3 januari 2018


Geplaatst in de categorie: sport

3.7 met 3 stemmen 77Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
6 januari 2018
Ook zonder kennis van zaken, hoewel in het bezit van een groot vermogen anderen bij dit spel de overwinning te gunnen, spreken het taalgebruik en het impliciete protest tegen versplintering en morele kaalslag in de regionen van deze vereniging me aan.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)