Inloggen
voeg je column toe

Columns

Kroegbaas-tafeltennis

We zijn een draaimolen vol subsidies en bokkensprongen. Serieuze sport zit in de klem als het voor hulp aanklopt bij kroegvermaak als flipperkast, ganzenbord, klaverjassen, pesten en toepen. Dit keer nam het Haagse beleid de inspiratie van de centrale hallen van gevangenissen als uitgangspunt. Daar loopt geen sterveling, maar er staat wel een pingpongtafel, een flipperkast, een tafelvoetbal-set. Managers plakten er vervolgens een Eintopf-plan overheen. Gooi drie vrijetijdsbestedingen in een pan, noem het innovatie en de subsidie-ruif opent zich.

Amper geaccordeerd door de sportkoepels, loopt het al uit de klauwen. Mevrouw Pietje-Aafke Dijkstra, ambitieus D’66-politica, bezeerde zich. Eerst dacht ze dat ze tafelvoetbalspeelgoed cadeau had gekregen. Het bleek echter een mini-superstar-table uit het pingpong-focusplan te zijn en de Fiod merkte het ding aan als relatiegeschenk van minstens 50 euro. Mevrouw Dijkstra schrok zo van de integriteitsgevolgen dat ze zich haastte om Geschenkenregister Tweede Kamer te informeren.

Waanbeelden in voorstellen persen, dat kunnen ze, die malafide vetsmelters bij crypto-tafeltennis. Iemand trapt er in, uiteindelijk. Resultaat 1: belangenvereniging Horeca & Uitbaterij maakte gretig bekend dat ze de combinatie biljarten-darts-tafeltennis eigenlijk wel zien zitten. Resultaat 2: tafeltennis verloochent zichzelf met darts en carambole, driebanden, pool, snooker en hokt onder hetzelfde innovatie-dak. Pingpong-amusement met bat, keu, pils, pijl...

Tafeltennis heeft zich blij laten maken met een schamele fooi uit het kroegbaas-garantiefonds. In ruil daarvoor wordt identiteit ingeleverd. Daardoor verliest men het laatste sieraad uit de bruidsschat. Het betekent dat je zomaar verdwaalt tussen tafelvoetballers, gokkers en horeca-tijdverdrijvers.

Mijn advies: tafeltennisser, blijf dichtbij uzelve.

Schrijver: Ton Mantoua, 8 januari 2018


Geplaatst in de categorie: sport

3.2 met 4 stemmen 75Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)