Inloggen
voeg je column toe

Columns

De Kerstkaart die maar niet kwam!

Een mens zou om minder aan het geheugen gaan twijfelen, eerlijk waar, want wat is er aan de hand? We hadden met de meeste mensen afgesproken geen kerstkaarten te sturen. De ene kreeg een telefoontje, de ander zagen we toch en dan is het zo maf, dat we elkaar kaarten sturen, als we elkaar toch zien nietwaar?

Als ik dan, via social media, toch besluit om een kerstkaart te sturen, omdat ik ze via de kleinkinderen had gekocht in plaats van postzegels, die trouwens schreeuwend duur worden, gaat er twintig december een kaart op de post.

Als je nou denkt: ze stuurt er eentje naar Timboektoe of voor mijn part naar een superklein eilandje in de oceaan, waar een eenzaam figuur woont die niks met de rest van de wereld te maken wil hebben, dan geef ik iedereen het voordeel van de twijfel, jawel!

Maar de post ging van Capelle naar Amsterdam, ja gewoon in Nederland en ja, er zat genoeg porto op ook nog, dus tot zover ging alles goed. Dacht ik.
Twee dagen later vraag ik langs m’n neus weg: al post ontvangen? Ehhh, nee dus. Nou dat kan, want alleen rouw- en geboortepost krijgt voorrang en dus hebben we geduld.

Dat moet je wel hebben ook, want voor de kerst kwam die kaart niet aan hoor, echt niet, had ik nog mazzel dat er een kaart gestuurd was waar ook op stond 'de beste wensen voor het nieuwe jaar', want die moesten nog komen en dan was de kaart er toch wel?

Toch?

Nou vergeet het maar en zo pak ik opnieuw een kaart, je weet wel die van de kinderpostzegels, heb geen zegels meer en besluit die te gaan kopen, omdat ik ook een verjaarskaart nodig had, waar geen zegel op hoefde...die kaart gaat opnieuw van Capelle naar Amsterdam. Een andere brievenbus dat dan weer wel.

Twee dagen later een berichtje: kaart ontvangen, jawel de kaart had de trip overleefd en was goed bezorgd, heel fijn en zo netjes op tijd, niet voor de kerstdagen, maar wel voor de jaarwisseling, dat scheelt een stuk!

En dan is het ELF Januari, krijg ik een berichtje getiteld: zeg maar nee, dan krijg je er twee, jawel goed begrepen, kaart nummer 1 is inmiddels gearriveerd, is dat nou niet hartstikke apart!?
Eigenlijk ben ik ook nog een tikkie pissig, want je gaat twijfelen aan van alles en nog wat, maar 14 dagen, neeee, bijna drie weken doen over een kaart van Capelle naar Amsterdam die beide in Nederland liggen en niet in de stille oceaan, dan ga ik ineens snappen waarom mensen bellen, mailen of appen, want: de post is niet meer wat het was!

En toch begrijp ik het niet, want elke dag opnieuw zie ik de postbodes door de straten jakkeren....alleen die ene kaart he? Die deed er veel te lang over! Toch?

Schrijver: An Terlouw, 12 jan. 2018


Geplaatst in de categorie: verkeer

3,0 met 4 stemmen 154Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
13 jan. 2018
Beste collega-auteur An,

Hierbij dan een reactie van een inmiddels redelijk ervaren postbode. Net als alles almaar duurder wordt, geldt dit inderdaad ook voor de postzegel. Voor de frankering moet ietsje meer worden betaald; ook postbodes en -bezorgers willen graag een goed-belegde boterham. Deze is bovendien ook wel nodig, daar het beroep onder alle weersomstandigheden moet worden uitgeoefend; goede voeding is wat dat betreft misschien wel prioriteit nummer één...! Toegegeven, bijna drie weken van jouw woonplaats naar het sorteercentrum van POSTNL en via dit centrum naar de woonplaats van de geadresseerde, is natuurlijk veel te lang. Goed dat jij hier middels jouw column aandacht aan besteedt. Blijf onder alle omstandigheden lekker kaarten sturen: KLEINE MOEITE, GROOT PLEZIER! Namens POSTNL mijn welgemeende excuses. Mocht jij (ooit) nog achter de reden van deze in jouw column beschreven vertraging (kunnen) komen dan verneem ik dit graag. In de drukke(re) maand december, met een kleine slag om de arm, bezorgen wij net als de overige elf maanden van het jaar in principe de volgende dag, op voorwaarde dat de post de vorige werkdag voor 17.00u., dus niet rond, maar vóór 5 uur in de daarvoor bestemde bussen is beland...!

Met schrijvers- en bezorggroet,

Annejan

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)