Inloggen
voeg je column toe

Columns

Bespot en bespottelijk

Een jaar Donald Trump zit erop. Werkelijk boordevol gekkigheden van hemzelf en van de cabaretiers, die hem flink voor schut hebben gezet. Geen enkele president is het gelukt om zoveel aandacht, meestal negatieve, naar zichzelf toe te trekken. Alleen al via zijn aanhoudende Twitter-gedrag. En dan moeten we nog zeker zo'n drie jaar verder met deze losbol en clowneske dombo. Ik lijd na één jaar al aan een chronisch Trump-syndroom. Hij heeft verstand van kwantiteit, zijn naam zoveel vermenigvuldigen, dat je niet meer om hem heen kunt, maar dat is dan ook alles. Michael Wolff heeft in zijn boekwerk 'Fire and Fury' onomstotelijk bewezen, dat Donald ongeconcentreerd en kinderlijk is, niets leest, behalve dan de menu's van MacDonald's, en bijna de hele dag televisie kijkt, op zoek naar nieuwe reacties over hem. Voor Donald draait alles om Donald. Hij is echt een superegoïst, die daar ongegeneerd mee voor de dag komt. Maar eerlijk is eerlijk, deze sukkel op de verkeerde post is veel voer voor hilariteit. Die humoristische tegenaanvallen begonnen al tijdens zijn campagnetour. Ik vermoed zelfs dat de cabaretiers zijn onderhuidse boosheid weten te temperen. Dat het aan de cabaretiers te danken is, dat hij niet nog ergere beslissingen heeft genomen.

En dan die klucht met zijn lijfarts, de schout-bij-nacht Ronny Jackson, die tijdens een officiële persconferentie ging beweren, dat Donald kerngezond is. Als dat echt zo is, dan hoef je dat toch niet zo nadrukkelijk te benoemen. Het was om te gieren van het lachen, wat een schertsvertoning! Poor Ronny stond in vol ornaat volkomen voor aap. Hij had Donald drie uur getest op dit en dat. Hij zei, dat Donald gezond genoeg is om zijn presidentschap af te maken, wat heet, een vervolg daarvan ook nog wel. Hij maakte zich geen zorgen om zijn cognitieve vaardigheden of neurologische functies. Anderen blijkbaar wel, denk je dan direct. Ronny vond Donald wel wat aan de zware kant met zijn 108 kilo, maar dat kan worden opgelost met een vetarm dieet en sporten. Verder is er aangetoond, dat hij geen Alzheimer of dementie heeft. Waar hij toch vaak de symptomen van laat zien, maar goed, we gaan lekker mee in het schrappen. Opkrikken, die oude cowboy, desnoods met veel kunst- en vliegwerk. En die kinderachtige poppenkast moeten wij geloven? Het is van een niveau... Trump!, inderdaad! Donald slaapt normaliter 4 tot 5 uur. Ook best zorgwekkend. Verder is hij niet psychisch getest, wat op zich al veelzeggend is. Volgens mij zit daar nu juist de knauw.

Dat hij aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis lijdt, is volgens veel psychiaters zo duidelijk als een suikerklontje. Zijn biograaf Michael D'Antonio zei: 'Hij heeft nul respect voor vrouwen. Hij is een gemene narcist, maar daar zit hij niet mee!'. Ik zie ook behoorlijk veel paranoïde trekken in hem en veel zwart-wit denken. En bovenal hoogmoedswaanzin, temeer daar hij zich door niets en niemand iets laat gezeggen. Dat hij Jeruzalem botweg tot de hoofdstad van Israël heeft gebombardeerd, getuigt van zero respect voor de Palestijnen. Hij kiest graag voor zogenaamde winners en hij trapt op zogenaamde losers. Denk ook aan de Mexicanen. Zijn huidige, derde vrouw Melania slaapt apart van hem en dat is op zich al heel zielig en vernederend voor de first lady. Peuter Donald walst overal overheen. Zijn gevoelsleven is nog niet eens bewust geworden.

Direct na de geboorte van zijn en Melania's zoon Barron begon Donald een sexrelatie met de pornoster Stormy Daniels, een pseudoniem voor Stephanie Gregorie Clifford en van Ierse/Cherokese afkomst. Ze vond hem geen grote minnaar, maar gemiddeld, gezien zijn leeftijd. Hij lag meestal onder, maar het was zeker niet slecht, volgens haar. Volgens mij is dat de ruiterstand voor vrouwen. Heel geschikt voor mannen, wiens uithoudingsvermogens door de leeftijd zijn afgenomen. Niets mis mee. Al is zijn minnareskeuze wel behoorlijk ordinair. Mr. Dollar doesn't care. Een spannende speelfilm is in aantocht. 'JFK' wordt makkelijk overtroffen. Overigens kreeg Stormy kort voor de verkiezingen in 2015 130.000 dollar om over haar sexaffaire met Donald te zwijgen.

Michael Wolff bericht ons, dat onze Donald het nog bonter maakt en er momenteel een maîtresse in het Witte Huis op na houdt. Hij doelt daarbij op de beeldschone, hoogst intrigerende, doortastende Nikki Haley, de ambassadeur voor de Verenigde Naties. Nikki is op 20 januari 1972 in Bamberg, South Carolina, geboren. Ze scheelt ruim 26 jaar met Casanova Donald. Ze is geboren in India als Nimrata Haley. Van 2011 tot 2017 was ze de eerste, vrouwelijke gouverneur van South Carolina. Donald heeft haar genomineerd en op 24 januari 2017 werd haar nominatie door de Amerikaanse Senaat goedgekeurd. Ik kan niet zeggen dat Donald een slechte smaak heeft, maar met deze vrouw moet hij werkelijk oppassen, omdat zij grote, politieke ambities heeft, die hem wel eens kunnen opbreken. Ze is vele malen intelligenter dan Donald. Én ze is in staat om de eerste, vrouwelijke president van Amerika te worden!... Zeg niet dat ik hem niet gewaarschuwd heb!... Zijn dynastie hangt aan een zijden draadje!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 24 januari 2018


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.3 met 6 stemmen 103Er zijn 7 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
29 januari 2018
Alleen de laatste 3 delen van Micheal Wolff's boek zijn correct; het eerste deel is fantasie bedoeld om Trump te besmeuren met het collectieve slijm van alle tvkijkende en krantlezende laarslikkers die kritiekloos het braaksel opslobberen dat elke ochtend, middag en avond door de roestige ijzeren gleuf van hun hermetisch afgeschermde cel wordt geschoven, waaraan ze zo gewend zijn geraakt en waarmee ze zo verguld zijn (omdat ze anders hun eigen hersencellen zouden moeten wakkerschudden, wat heel oncomfortabel is), dat ze iedereen die iets beweert dat de samenstelling van hun kliekje in twijfel trekt met alle macht en emotionele adrenaline proberen uit hun leven te bannen (door middel van een mechanisme van geïnternaliseerde censuur).
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
27 januari 2018
Haley is een politieke marionet van Trump. Wat ze verder met elkaar doen, het zal me een zorg zijn. Iedereen weet dat Trump een rasseksist is. Iedere vrouw die zich met hem inlaat, politiek of privé, weet van te voren dus precies waar ze aan begint. En dan moet je daar straks, achteraf, ook niet over zeuren. Zul je zien dat dat wel gebeurt.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
27 januari 2018
Nikki Haley heeft inmiddels gereageerd op de suggestie van Wolff, dat zij Donald's huidige maîtresse zou zijn. Ze noemt dit een gemene roddel en 'zeer kwetsend en walgelijk'. Eerlijk gezegd geloof ik haar, want welke beeldschone vrouw wil nou met zo'n lelijke, futloze, leugenachtige, maffia-achtige dikzak seks hebben! Waarschijnlijk projecteerde Wolff zijn eigen begeerte op Nikki! Als je zo oud als Donald bent, dan maak je niet veel meer klaar, waarschijnlijk niets meer, dus bazelt Wolff waarschijnlijk uit zijn nek! Zijn jaloezie brengt hem tot waanzinnige gedachten. Overigens is het hartstikke moeilijk om een minnares ongezien het Witte Huis binnen te smokkelen! En Nikki kan wel veel knappere minnaars schaken!...
Naam:
Anneke Haasnoot
Datum:
26 januari 2018
Ja een column naar mijn hart ziel en verstand Joanan!
Naam:
Ton Hettema
Datum:
26 januari 2018
Dat is nog eens een mooie uitdaging; een grootse, heroïsche poging waardig: wie de handschoen passe, trekke erop uit en verzamele ruwe edelstenen op de uitgestrekte velden der letteren, teneinde deze te slijpen tot glanzende fonkelkarbonkelen en ze aaneen te rijgen tot een guirlande van ongeëvenaarde epische vergezichten, peilloze inzichten en duizelingwekkende overzichten..
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
26 januari 2018
Mooi geprobeerd, Ton, maar ik ben een kortebaanafstandsschaatser, die hooguit de 1500 meter (woorden) weet te verslaan. Voor een groot boekwerk ben ik niet in de wieg gelegd. Dat is vooral de dichtersziel in mij. Al staat het de uitgevers vrij om mijn korte schrijfwerken te bundelen en tot een groot geheel te maken. Ik kan mijzelf maar een beperkte tijd echt concentreren. 'De fictieve brieven van Arthur Rimbaud' was daarom al een groot wonder op zich!... Probeer het zelf maar, grote fantast! (-)
Naam:
Ton Hettema
Datum:
25 januari 2018
Leuke column, alle roddels op een rijtje.
De grimmige wolf heeft een leuk sprookje geschreven over zwartkapje, grootvader en de boze fee. Volgens mij, en ik ben toch niet de eerste en ook niet de beste, is de tijd aangebroken voor de Grote Doorbraak van Joanan Rutgers om zijn wereldwijze bestseller te schrijven: "Hoe Donald Worstelde en Boven Kwam Drijven". Ondertitel: terwijl de moeraswezens lagen te snurken. Zoiets, maar je verzint vast iets beters..

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)