Inloggen
voeg je column toe

Columns

Tesla

Plaats en tijd van handeling: Gisteravond Spacex , lanceerplatform Cape Kennedy ( vroeger Cape Canaveral). 27 Motoren en drie raketten brengen een cherry rode Tesla roadster in een baan om de aarde. Later in een elips om Mars en de zon.
Waarom? Omdat het KAN! Omdat het genie Elon Musk het zo bedacht heeft, de middelen heeft en het gewoon doet. Samen met 6000 anderen van wie de namen in een plaquette gegraveerd zijn die meereist op weg naar de eeuwigheid.

Mijn ruimte avonturen beginnen in de jaren ‘50 met de zwart/wit tv serie ‘Morgen Gebeurt het’, ondraaglijke spanning op de woensdagmiddag met
12 kinderen voor een toestel formaat schoenendoos. En op de radio ‘Sprong in het Heelal’ met de bekende hoorspelstemmen: ‘ Commander ik hoor vreemde signalen’...
Later de Apollo’s, de maan en talloze SF films. Dus gisteren gekeken naar de toekomst, als een kind met kippenvel.

Maar helaas ook met de kennis van nu en dat verpest weer een hoop.
Al die tonnen brandstof in dat dunne randje atmosfeer en we hebben er maar 1.
Onze aarde omringd door een steeds grotere vuilnisbelt van ruimteafval.
We moeten zonodig naar Mars en ook weer naar de maan. We zoeken buitenaards leven met steeds grotere telescopen. En dat terwijl we de helft van de planten en dieren in het Amazonegebied en in de diepe oceanen nog niet kennen.
En 90 miljoen voor een auto die miljoenen jaren doelloos rondjes in het zonnestelsel zal draaien, so what. Met welk doel, wat schieten we ermee op.
Eerst hier beneden de zooi maar eens opruimen, zegt het rationele zuurbekje in mij.

Maar dan is daar het eerste live beeld van die rode auto. 27.000 Km per uur en op de achtergrond glijdt majesteitelijk onze blauwe planeet in beeld.
Kippenvel!

Schrijver: Trawant, 8 feb. 2018


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3,7 met 3 stemmen 64Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
9 feb. 2018
Een mooie balans tussen adoratie en kritiek. Persoonlijk vind ik het maar een knettergek uitgevoerd idee van miljonair/biljardair Mister Musk, wat riekt naar narcistisch eigenbelang, want een grotere reclamestunt voor je eigen automerk kun je niet maken. Is het een belofte voor de Godenwereld, zo van, dit is het plan, we gaan over ik vrees nog vele jaren allemaal in elektrische auto's rijden? Heeft dat grapje 90 miljoen dollar gekost? Daar hadden we heel veel arme, noodlijdende mensen mee kunnen helpen! Of had het aan het WNF gedoneerd!
Toegegeven, het is in ieder geval wel veel grappiger dan die kernraketten van Mister Rocket Kim Jong-un. De prijs en nuttigheid van speelgoed is op aarde wel behoorlijk uit proporties. Is het soms ook een eerbetoon aan David Bowie? Dat had dan met een ouderwets standbeeld gekund, net zo effectief en vele malen minder kostbaar.
Jij noemt die trendsetter Musk geniaal, ik noem hem een gewiekste reclameman en een onvervalste materialist zonder enige vorm van mystiek en spiritualiteit. Straks gaan andere grootheidswaanzinnigen dit ook nadoen en krijg je kosmoskermisbotsauto's. En wat moet die dode robot daar aan het stuur? Gaan de robots de mensen soms vervangen? Een schrikbeeld! Gaat dat schrikbeeld echt 27000 kilometer per uur? Dat meen je niet? Als Schepper van het wonderschone Heelal zou ik daar heel erg boos om worden en dat irritante vehikel meteen uit de lucht plukken en naar de schroothoop brengen. God weet drommels goed dat dit een evolutionaire miskleun is!...
Je noemt het terecht 'ruimteafval'! Maar alle gekheid op een stokje, volgens mij moet die ruimtevervuiler Musk zo snel mogelijk voorgoed in een psychiatrische inrichting geplaatst worden! (-)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)