Inloggen
voeg je column toe

Columns

Te gast

Als Hollanders te lang in een buitenland te gast zijn gaan ze rellen, anderen hun eigen poldernormen opdringen, in de wasbak pissen en met de hotelzeepjes op de badkamerspiegels kliederen.

Of ze gaan hossen in dat gênante Holland Heineken Huis, een stukje geannexeerd vaderland waar de schaatselite zich met de medaljes presenteert en zwelgend in de eigen euforie weer eens een topsportgebbetje uithaalt.
Hoe kom je op het onzalige idee een bronzen plaat van een bij een in het publiek te smijten, of de botterik uit te hangen over de eetgewoontes van een land terwijl hier de megastallen en kippenghetto’s de pan uitrijzen en kreeften nog steeds levend in kokend water worden gedompeld. Gewoon even je mond opentrekken, vingertje omhoog en je punt maken tijdens een persconferentie; ‘Jullie in Korea moeten eens ophouden met dat eten van honden’. Moet kunnen, toch? Goed zo Jan, zeg het ze maar eens en dan gauw weglopen.

Een uit moeras gewonnen volk van dominees, lompe boeren en schaatsers. Maar gelukkig bijna leuk geweest, allemaal weer op de plane, medaljes mee, Kleintje Pils ook en thuis aan de trog. De Koreanen halen opgelucht adem.
Misschien mag Erben W. nog een tijdje blijven tot ie gekalmeerd is. Dat hyperactieve oude kind met z’n armzalige boerenkoolreclame en anderhalve cents analyses. Maar ja dan zouden we zijn tranen missen als de komende tocht der tochten weer NET niet...
Dat nooit.

Schrijver: Trawant, 24 februari 2018


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.5 met 6 stemmen 125Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
24 februari 2018
Hebben ze echt dat bronzen gevaarte het publiek in gesodemieterd? Zijn ze niet goed bij hun hoofd? Wat bezielt ze toch? Sport verloedert?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)