Inloggen
voeg je column toe

Columns

Referendum?!

Als we gaan stemmen, en dat doen we natuurlijk want we hebben het recht om te stemmen, dus wanneer je dat recht hebt, moet je dat recht gebruiken! Immers is het al te makkelijk om af te geven op acties die men uithaalt en die men niet leuk vindt, klagen heet het ook wel! Recht om te klagen hebben de mensen, die geen gebruik maken van hun stemrecht, niet! Is mijn mening, waar ik ook al recht op heb!

Bij de post zat een extra dikke envelop, met twee formulieren erin, want: we mogen ook gaan stemmen voor een referendum, maar zo bedoel ik het niet... neen, we mogen tegelijk op de stem-dag tevens onze stem uitbrengen of we sowieso een referendum nog zien zitten, jawel?!

Met andere woorden, om het allemaal nog makkelijker te maken, gaan we met twee formulieren richting de stem-post, het ene formulier is natuurlijk bestemd op welke partij je wilt stemmen, het andere formulier is bestemd om aan te geven, of je het eens bent, of niet, met het houden van een referendum, om datzelfde referendum af te schaffen! Snapt U het nog, ja toch zeker?

Want dit is toch heel duidelijke taal? Kijk, dat stemmen, dat is een eitje tenminste voor mij, maar bij het stemmen voor een referendum, dat eventueel uit de schappen wordt gehaald, als ware het over de datum, dat is nou net iets wat ik niet snap, immers had het houden van een referendum al nul en generlei waarde, men leefde de uitkomst toch al niet na!

Dus waarom dan, een referendum houden, middels een formulier, om zodoende erachter te komen dat datzelfde referendum een nodeloos gebeuren is? Wie het snapt mag het zeggen, maar ik ga gewoon maar met mijn verworven recht om te kiezen naar de stembus met mijn stemformulier, want dat referendum kan me gestolen worden!

Schrijver: An Terlouw, 28 februari 2018


Geplaatst in de categorie: politiek

2.2 met 6 stemmen 92Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
5 maart 2018
Goede An, het referendum gaat over of we het een goed of slecht idee vinden dat de regering een wet aan zou nemen die het makkelijker maakt voor de overheid (wet op de veiligheidsdienst AIVD) om onze privé-uitwisselingen via het web te mogen hacken (dus onze privé-post te openen) als ze daar aanleiding toe denken te hebben. Er wordt de komende weken veel over verteld (oa in de talkshows van onze tv coryfeeën), zowel leugens en vaagheden als nep nieuws van beide kampen (voor en tegen). Het gaat dus niet over onze mening m.b.t. het houden van een referendum, dat is al afgeschaft. Daar hebben we niets over mogen zeggen, dat zou maar het 'verkeerde' resultaat opleveren.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
2 maart 2018
Is het niet gewoon een slimme marketingstruc, die extra stemkaart over een referendumbesluit, dat allang door D66 is afgekapt? Zo van 'O jee, twee stemformulieren, dat moet wel belangrijk zijn, daar ga ik zeker even voor door de kou!'. Dus een truc om maar zoveel mogelijk stemmers voor de gemeenteraadsverkiezing te lokken!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)