Inloggen
voeg je column toe

Columns

Kerkisme is fascisme

In Het Parool van 8 maart 2018 staat het artikel 'Islamisme is fascistisch' van de journalist Marcel Wiegman. Het gaat over de schrijfster/journaliste Zineb El Rhazoui, die een lezing in De Balie geeft/gaf. Zij was redactrice van het Franse, satirische weekblad 'Charlie Hebdo'.

Op 7 januari 2015 hebben twee radicale moslimterroristen twaalf van haar collega's op brute wijze vermoord, Zij ontsnapte die dance macabre, omdat ze toen in Marokko aan het werk was. Op internet verscheen een brief van islamitische Staat, waarin staat 'Het is een wonder dat je bent ontsnapt aan de glorieuze aanslag in Parijs waarbij je atheïstische broeders zijn vermoord. Maar we volgen je en we zweren dat we onze ogen niet zullen sluiten tot we je hoofd hebben gescheiden van je romp'.

Hoezo een 'glorieuze aanslag'? Wat voor onmens ben je als je het bruutweg vermoorden van onschuldige mensen, die bovendien vele malen intelligenter dan jou zijn, als een voldoening en overwinning ziet? En hoezo waren dat atheïsten? Omdat ze niet in de liefdeloze Koran, het fossiel Mohammed en al die rare, beperkende rituelen geloofden? Maar dan nog, in vrije democratieën ben je als atheïst net zo belangrijk dan als een gelovige. Sterker nog, atheïsten hebben vaak een vrijere en helderdere kijk op de mensheid en de cultuur. In vroegere tijden was het absoluut not-done om tegen vrouwen te vechten, dat werd als een laffe daad beschouwd, wat het dan ook is. Deze IS-internetschrijver lapt deze erecode gewoon aan zijn laars en beschrijft meteen hoe benepen de IS-ers te werk gaan. Volgens deze angstaanjagende malloot volgen ze Zineb, wat minstens walgelijk is door openlijk stalking toe te geven. Verder lijkt het onthoofden van anders-denkenden een macabere hobby van deze satanische duisterlingen. Hun wrede Allah is zo dood als een pier! Zij projecteren hun eigen vreselijke, duivelse sadisme op een hol afgodsbeeld! In wezen zijn het onbehandelde geesteszieken. In wezen is hun eigen, vrije ik door de giftigheid van de Koran, door hun 'vrome', aangepaste ouders, die ook al vergiftigd waren, door de verbasterende imams en de strenge wetten geestelijk vermoord.

Deze IS-ers zijn op monsterlijke wijze geïndoctrineerd/vergiftigd door een foutieve uitleg van Koran-passages en het letterlijk aannemen van verfoeilijke Koran-teksten, die enkel aanzetten tot haat en geweld en moord. De islam is één van de vele dualistische godsdiensten, die aanzet tot zwart-wit denken en menselijke tegenstellingen. Dit prehistorische onderdrukkingsgedoe is een hydra-achtig gedrocht, wat allang uitgeroeid had moeten zijn, maar toch steekt het her en der steeds weer de kop op. Roofdieren doden om te eten, maar deze roofdieren doden uit volstrekte zinloosheid, namelijk door drogredenen en ingeprent geloofsvergif. Onder het valse principe 'Ik ben okay en jij bent niet okay'. Maar komaan zeg, wie wil zichzelf nou bekeren tot een systeem, dat iedere eigenheid uitsluit en identieke robots van mensen maakt? Inclusief een spookachtige geloofspolitie, die bepaalt wie nog wel een goede moslim is en wie niet. Ieder mens wordt vrij geboren, maar je blijft wel verantwoordelijk voor datgene wat je in je kop stopt en wel of niet voor waar aanneemt.

Zineb el Rhazoui is geboren op 19 januari 1982 in Casablanca, Marokko. Zij studeerde Engels en Arabisch aan de Sorbonne in Parijs. En godsdienstsociologie aan de EHESS in Parijs. Daarna was ze docent aan de Université française d'Egypte. Ze was ook journaliste voor het Marokkaanse blad 'Le Journal hebdomadaire'. Ze was mede-oprichtster van de mensenrechtenbeweging Mouvement alternatif pour les libertés individuelles. Na de Arabische Lente vluchtte ze vanuit Marokko naar Parijs, waar ze redactielid van 'Charlie Hebdo' werd. In 2017 verscheen haar boek 'Détruire le fascisme islamique', dat onlangs bij uitgeverij Prometheus in het Nederlands is verschenen, getiteld 'Vernietig het islamitisch fascisme'. Niet met geweld en wapens, maar met het intellectuele verstand en diep onderbouwde kritiek.

Zineb beweert terecht: 'Als linkse intellectuelen te laf zijn om kritiek te leveren op islamisten, staat de deur voor extreemrechts wagenwijd open!' Als we niet met gefundeerde, intellectuele kritieken op de dwaalleer van de islam komen, dan heb je helemaal de poppen aan het dansen. De extreemrechtse partijen rijzen nu al veel teveel de pan uit en dat is een ondermijnend gevaar voor de vrede in de samenleving.

Niet alleen het islamisme, maar het kerkisme dient te worden aangepakt en onherroepelijk naar de schroothoop gebracht. Zineb waarschuwt ons terecht door te stellen, dat het islamisme een fascistische ideologie is, die binnen de islam steeds groter wordt. We moeten ze niet gaan onderdrukken, want dan blazen ze zich steeds meer op. We moeten hen juist lek prikken. Zineb zegt, dat we de moslims als individuen moeten gaan zien, omdat zowel extreemrechts als de islamisten zich verschuilen achten het beeld van monolithische gemeenschappen. 'Het echte racisme is het racisme dat mensen die in moslimlanden vrij willen zijn, de mogelijkheid ontneemt dezelfde waarden aan te hangen die de westerlingen voor zichzelf verdedigen', zegt Zineb, die zich door de linkse intelligentsia in de steek voelt gelaten, omdat die bang is om als racist en islamofobisch te worden versleten. Gevolg: zwijgen en zelfs misstanden vergoelijken. Pappen en nathouden. Verder ziet Zineb heel helder, dat extreemrechts niets om de vrouwenrechten van de moslima's geeft, maar dat slechts als quasi-statement gebruikt, want zij zijn namelijk net zo vrouwonvriendelijk.

Typerend voor de moedige, vrijgevochten, intelligente, humanistische Zineb is, dat ze als tiener al in Marokko een picknick tijdens de verplichte vastentijd organiseerde om de gekte van de machthebbers aan te tonen. 'In mijn hoofd ben ik vrijer dan zij die mij bedreigen!', zegt zij oervrouwkrachtdadig. Zij is inmiddels de meest beschermde vrouw van Frankrijk en ik deel haar mening inzake het islam-fascisme.

Natuurlijk zeggen Wilders en Baudet exact hetzelfde over de islam, maar wel vanuit een heel andere insteek. Zineb is niet zelf ook een fascist, integendeel, en dat is het grote verschil. Alle inmiddels allang verouderde, destructieve, verdelende, de vrije wil onderdrukkende, haatdragende, primitieve, moorddadige godsdiensten mogen vandaag nog met het grof vuil mee!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 9 mrt. 2018


Geplaatst in de categorie: idool

4,3 met 3 stemmen 95Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
deborah
Datum:
10 mrt. 2018
Goed stuk! Ik bewonder uw inzet en gegronde achtergrondinformatie!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)