Inloggen
voeg je column toe

Columns

De koffie die op was!

Bij de grutter was deze week de koffie in de reclame en niet zomaar een lullige reclame maar een half pond voor een 1€ wauw, superwauw! Die moet ik hebben natuurlijk en zo trekt eega even na 9 uur op weg naar de grutter, immers stond er op de folder: alleen op maandag!

Hij koerst de winkel door en neemt 6 pakken mee, rekent af en denkt: dat doe ik nog een keer! Ja fout dus! Bij de kassa aangekomen, wordt meneer te verstaan gegeven: u heeft al koffie gehaald dus deze blijft hier! Een beetje teleurgesteld komt ie thuis: ‘k heb er maar zes!

Ach, ik had diverse mensen gevraagd even koffie voor me te halen, dus zullen er vast nog wel mensen zijn die dat wel gelukt is, denk ik dan nog! Als ik zelf ook naar de grutter rijd, er koffie wil pakken, is het gehele vak leeg! Niks te zien!

Samen met een paar andere dames worden we naar de infobalie verwezen, omdat we een tegoedbon willen voor het niet-aanwezige product, nou vergeet het maar! Als er staat: op is op, kun je een bon wel op je buik schrijven!

Zonder koffie naar huis, waar mijn dochter me laat weten, in Ommoord is ook alles uitverkocht, maar hier gingen ze met 24 pakken tegelijk weg en dát is nou net iets wat me een rare (nee geen koffie) smaak in m’n mond geeft! Immers was de regel: 6 pakken per klant? De dame in kwestie wist niets van deze bepaling af! Nou je gelooft niet dat ik daar intuimel?!

Een bericht naar de grutter, ik krijg meteen antwoord, excuus, sorry, we nemen actie etc etc. Daar heb ik niks aan, ik wil koffie! De half ponds-pakken voor een euro! We drinken die koffie al 35 jaar, dus geen gekkigheid, geen excuus. Koffie dat wil ik!

Het laatste antwoord moet nog komen, de hele dag kreeg ik begrijpende woorden jammer: dat u naast de actie hebt gegrepen, we begrijpen dat u boos bent enz. enz. De hele week heeft die grutter aanbiedingen, maar je snapt wel dat die me gestolen kunnen worden!

De smoezen die ik vandaag in de winkel hoorde, waren van een dermate wisselend gehalte, te weinig geleverd. Te snel uitverkocht! Maar 4 dozen gekregen! Je snapt dat ik me vreselijk gediscrimineerd voel hè? Samen met al die andere mensen die op een lege plaats grepen!

Bah wat een misselijk makende actie! Ga op de koffie bij appie, ja als die er is dan!

Schrijver: An Terlouw, 13 maart 2018


Geplaatst in de categorie: voedsel

2.5 met 4 stemmen 161Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
18 maart 2018
Maar goede An toch! Hoeveel pakken had je dan willen hebben? Is een voorraad van anderhalve kilo niet genoeg om jullie tot de volgende actie door de winter van splinter te helpen? Of de lente zonder centen? Wij kopen altijd koffiebonen en wachten tot er weer twee kilo-pakken voor de prijs van één in de aanbieding zijn..

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)