Inloggen
voeg je column toe

Columns

Het mag niet wringen

Augustus vorig jaar was ik nog serieus van plan om positiever te berichten over de tafeltennissport. Beter passend in het wensenpakket van ‘de baasjes’.
Zo’n vijf jaar geleden vonden gesalarieerden en bestuurders mijn teksten te negatief en te schadelijk. Ik werd hier en daar ‘zeurpiet’, ‘luis in de pels’ en ‘irritante azijnpisser’ genoemd. Nuchtere tafeltenniskringen waren mij liever kwijt dan rijk. Mijn ‘reputatie’ kon dus wel een opfrissend verfje gebruiken.

Toelating tot de ambassadestaf van NL-pingpong, ja dat wilde ik wel. Eerlijk gezegd, ik vond dat ik onderhand recht had op zo’n positie. Ik zag het voor al mij, adviesjes schrijven, voor klunzige krabbers. Hoe blijf je de baas over de stuitende bal, hoe geef je richting, hoe stuur je de bal foutloos over het net. Volg mijn tips en je spelplezier neemt toe, je zelfvertrouwen groeit, je scoort punten.

De pingpongbeginneling moet voorgelicht worden, met simpele aanwijzingen. Eerst de geheimen doorgronden van het stuitvermogen van de bal. Wat er tijdens uw enthousiaste pingpongpogingen ook gebeurt, zorg er voor dat ‘het’ niet wringt. Inderdaad, zo soepel mogelijk.

Nu voel ik me in m’n kruis getast. De selecteurs hebben mij uit de top-10 gekieperd, snik-snik. Shit! Gedegradeerd! Een paar dagen geleden las ik, in een uitgelekte interne instructie, welke tien ambassadeurs ‘De wijsheden van Bat & Bal’ prediken. Mijn naam staat er niet bij. Mijn bijdragen worden niet langer op prijs gesteld. Te eigenwijs, te oud, te riskant. Ik ga weer onaangename dingen schrijven over tafeltennis. Keus genoeg.

Schrijver: Ton Mantoua, 14 maart 2018


Geplaatst in de categorie: sport

3.4 met 5 stemmen 95Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)