Inloggen
voeg je column toe

Columns

Pokerface Poetin speelt geen blufpoker

Dat de zogenaamd onwrikbare en stoere macho-man Vladimir Poetin geen blufpoker speelt, mag duidelijk zijn vanwege zijn nucleaire wapenarsenaal, dat inderdaad onder de radars van de westerse en Amerikaanse opsporingssystemen kan opereren, mits daar een gegronde aanleiding toe is en die is er gek genoeg al tientallen jaren niet meer en sterker nog, die is er nooit geweest, omdat de NAVO nooit de intentie heeft gehad en heeft om Rusland vanuit het niets en botweg aan te vallen.

Een reden als winstbejag speelt er nooit bij de NAVO. Stel je voor zeg, wat zouden we in godsnaam met dat immense Rusland moeten beginnen. Poetin projecteert zijn eigen expansiegedrag op zijn zogenaamde vijanden/tegenstanders. Dat Poetin en andere Kremlin-leden nauw verweven zijn met de Russische maffia en andere onderwereldorganisaties is zo duidelijk als maar kan en voelt iedereen wel op zijn klompen aan. Dat die Russische toppolitici corrupt zijn en er alles aan doen om in hun luxe zadels te kunnen blijven zitten, mag ook duidelijk zijn. De schijnheilige Kremlin-bewegingen zijn gladgestreken om daarmee de boze, verholen activiteiten zoveel mogelijk onzichtbaar te laten zijn. Bijna alle serieuze oppositieleiders van dictator Poetin zijn bruutweg vermoord of anderszins monddood gemaakt. Poetin is een typische alleenheerser, die geen enkele kritiek duldt en gewetenloos is als het om politieke liquidaties gaat. Hij is psychopathisch bezig en ook een gevaarlijke moordenaar, die buiten schot wil blijven door huurmoordenaars en Poetin-getrouwe, geheime killers in te schakelen. En ondertussen geniet hij liederlijk van de hoogst mogelijke luxe, die hij van zijn volk gestolen heeft.

In Salisbury zijn de Russische ex-dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter Joelia in een Italiaans eethuis met het zenuwgas novitsjok vergiftigd. Zij zijn beiden in kritieke toestand en laten we hopen dat ze die moordaanslag overleven. Er zijn zo'n 14 verdachte sterfgevallen van Russen op Engelse bodem. Premier Theresa May is woedend op Poetin en zijn kliek misdadigers, die het gore lef hebben gehad om in haar land zenuwgas te gebruiken tegen haar burgers. Haar woede is terecht en noodzakelijk om die stalen man Poetin eens wat te doen ontdooien en in zijn stenen hart iets los te maken, wat op sympathie en empathie lijkt. Wanneer vader en dochter Skripal deze moordaanslag zullen overleven, dan zal dat de zaak ongetwijfeld minder ernstig maken, maar nog wel zorgwekkend en ongeoorloofd.

Rusland heeft Engeland gewaarschuwd om niet een met kernwapens bewapend land te bedreigen. Dat slaat echt alles! Dit is almachtswaanzin van het hoogste niveau! Natuurlijk hebben die Russen dodelijke kernwapens, maar het getuigt van weinig sociaal inzicht om daar meteen mee te gaan schermen. In eerlijke debatten voeren zijn ze zeker niet oppermachtig en delven ze al snel het onderspit. En het is ook zo verdomde kleingeestig om met het verdedigingsmiddel van grotere wapens te bezitten te komen. Alsof massavernietigingswapens de waarheid in pacht hebben! Hoe verblind kun je zijn! Destructiemiddelen zijn per definitie zwakke en zinloze antwoorden, die alleen maar onschuldigen treffen en altijd een boomerangeffect impliceren, wat de vrede meer en meer doet instorten.

De Engelsen sturen Russische diplomaten weg en Rusland doet hetzelfde met Engelse diplomaten. Zeg maar, kinderspel op zogenaamd volwassen niveau. Als jullie dit doen, dan doen wij dat. Over en weer de tong uitsteken. Zenuwgas, om zenuwachtig van te worden! En de echte zenuwpatiënten, de uitvoerders van deze moordaanslagen blijven vooralsnog buiten schot, want die zijn goed getraind in het onzichtbaar blijven.

Inmiddels is Rusland door de VN-Veiligheidsraad veroordeeld, maar ook daar reageerde de verontwaardigd, Russische deelnemer boos en sarcastisch. Hij vergeleek de Britse regering met inspecteur Lestrade, de sullige detective, die steeds door Sherlock Holmes wordt overtroffen.

Ik denk even aan de MH17-ramp en bedenk dat Rusland die moordaanslag ook maar blijft ontkennen, terwijl het duidelijk is, dat Russische militairen die ramp veroorzaakt hebben. Wanneer je continu door jezelf veroorzaakte misdaden ontkent, dan ben je een aartsleugenaar zonder enige vorm van geweten. Dan dien je een verrot misdadigerssysteem, waar de honden geen brood van lusten. Natuurlijk gaat het niet alleen om de gifmoordaanslag op vader en dochter Skripal, maar gaat het om het totaalpakket van de Russische misdaadorganisatie, waaraan ontzettend veel onschuldig bloed kleeft.

Het zijn en blijven godzijdank nog steeds psychologische oorlogsvoeringen, want alleen dat leidt tot geen zinloos bloedvergieten en openingen tot redelijke vertrouwensrelaties en wellicht vriendschapsrelaties.
Maar we moeten Rusland niet geheel in het verdomhoekje zetten, want de Russen doen ook heel veel goeds en de gewone bevolking van Rusland is net zo als jij en ik en heeft part noch deel aan al die corruptie en politieke misleidingen en tirannieke, ondemocratische moordaanslagen.
Poetin schijnt een verwoed aanhanger van de Russisch-orthodoxe Kerk te zijn, maar gezien zijn undercover misdaden zie ik dat als één van zijn brave dekmantels, want er is geen enkele Goede God, die moord en geldgesjoemel goedkeurt.

Edoch, vele andere landen zijn ook niet zuiver op de graat, ook al veinzen ze dat opeens nu ze Rusland zwart kunnen maken. Bedenk, dat er statistisch gezien aan andere landen dan Rusland net zoveel onschuldig bloed kleeft. Laten we van Rusland niet het zwarte schaap maken. Denk aan de funeste zondeboktheorie.

Het gaat erom de liefde voor elkaar in elkaar weten aan te boren. Ondanks de wapenwedloop en de vuile spelletjes met soms dodelijke gevolgen. Eén van mijn laatste Facebookvrienden is een generaal-majoor in het Amerikaanse leger en ik stuurde hem o.a. de tekst 'There's no such thing as a winnable war. It's a lie we don't believe anymore' uit het fantastische lied 'Russians' van Sting. Hij is een christen, maar ik heb hem inmiddels toch even uitgelegd, dat dat niet samen gaat met een ander mens, wie dan ook, te doden.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=NS9X3bmhEl8

Schrijver: Joanan Rutgers, 17 maart 2018


Geplaatst in de categorie: misdaad

3.2 met 4 stemmen 72Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Dirk Vleugels
Datum:
18 maart 2018
Poetin kan gewoon via het internet heel het elektriciteitsnet van Nederland uitschakelen en de atoomcentrales van Belgie doen ontploffen, maar hij is niet gek. De Russen houden van Poetin, en wij moeten er ons niet mee bemoeien.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
17 maart 2018
Zoals gewoonlijk heb je er geen kaas van gegeten, beste Joanan; oftewel: je hebt je weer eens ziek gegeten aan de schimmelkaas van de nationale en internationale propagandamedia. Jammer, gemiste kaas, euh kans..

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)