Inloggen
voeg je column toe

Columns

Waarom de Russen zo buitensporig straffen?

Met veel verbazing volg ik de reactie van het Westen, Amerika, Australië en Canada om ruim 130 Russische diplomaten naar Rusland terug te sturen. Natuurlijk is die gifgasaanslag van de Russen op een Russische ex-dubbelspion en zijn dochter ontoelaatbaar, maar de hysterische reactie van Theresa May is overdreven en lijkt uit andere frustraties voort te komen, zoals de matig tot geen positieve oogst inzake de Brexit. Engeland heeft zichzelf buitengesloten en nu sluiten ze Rusland buiten. Reactionaire boosheid en slaan naar een vermeende zondebok.

Veel Russische atleten werden door dopingschandalen bij de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea geweerd, wat ik ergens ook al je reinste plagerij vond. Ik geloof dan ook niet in welke strafsystemen dan ook, want die werken averechts. Bovendien is er ook nog zoiets als vergevingsgezindheid. Het heeft geen zin om de Russen de les te lezen en te isoleren, want daarmee snijden we ook in onze eigen verwijtende wijsvingers.
Theresa heeft vanaf het begin van de gifgasaanval op Engelse bodem op de emoties van haar toehoorders gespeeld en de mening over de Russen op gewiekste wijze gemanipuleerd. En dan al die knorrige parlementsleden, die daar in hartje Londen met rare oergeluiden met haar mening instemmen, de Muppet-opa's zijn er niets bij.

In Het Parool van 27 maart 2018 kreeg ik een zinvolle mening van Derk Sauer te lezen, in het artikel 'Poetin heeft baat bij anti-Russische sancties'. Derk Sauer (1952, Amsterdam) is journalist en uitgever, o.a. van NRC-Handelsblad. Maar hij woonde en werkte ook in Rusland, waar hij een onafhankelijke krant beheerde. Hij kent het Russische volk van binnenuit en uit eigen ervaringen. Hij stelt terecht dat het terugsturen van Russische diplomaten Poetin niet zal treffen, maar juist de prowesterse, Russische middenklasse. Door deze kortzichtige actie worden de culturele, wetenschappelijke en humanitaire uitwisselingen alleen maar moeilijker. Dit is koren op de molen van Vladimir Poetin, die in zijn vuistje lacht, omdat hij Rusland graag als een onneembaar fort ziet. Zijn staatspropaganda maakt marionetten van zijn burgers, die zijn indoctrinatie niet doorzien. Deze afwijzende reactie van het Westen e.d. gaat ten koste van de openheid, die er toch jarenlang wel met Rusland is geweest. Ik neem het Theresa met haar oerlelijke halskettingen dan ook kwalijk, dat ze zoveel olie op het vuur heeft weten te gooien. Wij worden hier in het Westen geïndoctrineerd als het om Rusland gaat. In niet mindere mate dan Poetin met de Russen doet. Al die machthebbers, die ons vijandsbeelden opdringen, deugen voor geen millimeter. De gewone Russen zijn net als wij mensen van vlees en bloed en met dezelfde dagelijkse zorgen als wij. De meeste Russen zijn niet zoals de dictator Poetin en zijn maffia-kliek vol kwalijke praktijken. Daarom moeten we de toegangspoorten tot het grote Rusland zoveel mogelijk open houden.

Verder heeft het Westen meegewerkt aan de materiële zelfverrijking van Russische oligarchen en overheidsfunctionarissen, die hun op illegaal verkregen miljarden in Europese huizen en megajachten mochten investeren. Ze kregen van ons een vrijbrief om hun gestolen geld in Europa wit te wassen en in dure projecten te stoppen. Dat is een grote vorm van Europese hypocrisie, die maar mondjesmaat aan het licht komt. Wij zijn braakland en voedingsbodem voor de criminele Russen geweest en vooralsnog zijn we dat nog steeds. Het is niet alsof, maar echt wel, de duivel speelt ermee!

Het uitsluiten van een dialoog met de Russische overheid is gedoemd om te mislukken, omdat Rusland dan de muren alsmaar hoger gaat bouwen en het vertrouwen wel eens definitief kan gaan wegebben. Alleen door zoveel mogelijk contact met de Russen kan Fort Rusland benaderd worden en van binnen uit afgezwakt en genormaliseerd worden. Met hard tegen hard spelen los je nooit iets op.
Europa moet corrupt verkregen, Russisch grootgeld weigeren en de eigendommen en banksaldo's van Russische maffia-figuren confisqueren. Met gepikeerd zijn en hautain gedrag dek je de lading niet. Bovendien maakt dat Europa inderdaad verdacht en ongeloofwaardig. En lijkt het volgens de Russische minister van Buitenlandse Zaken inderdaad op in scene gezette chantage.

Schrijver: Joanan Rutgers, 29 maart 2018


Geplaatst in de categorie: psychologie

4.0 met 3 stemmen 53Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
31 maart 2018
Goed werk, Joanan, je begint het spelletje van de corrupte Westerse regeringen en de bolwerken van indoctrinatie -die bij ´ons´ de Vrije Media heten- al aardig te doorzien. Je moet daarbij wel incalculeren dat de goedgelovige meute -die zich vereenzelvigt met het westerse kamp, dat absoluut corrupt is- zich hevig zal verzetten tegen deze opvatting, omdat ze twijfel aan de legitimiteit en oprechtheid van dit kamp zal duiden als een aanval op het door hen geadopteerde wereldbeeld van goed versus kwaad; laat bijvoorbeeld niet merken dat je vraagtekens zet bij de beschuldiging die May afvuurde op ´Rusland´ en zou suggereren dat het wel eens een ´false flag´ kon wezen. Dan is het hek van de dam en word je ingedeeld bij de complotdenkers, samenzweringsgelovigen oftewel mafketels..

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)