Inloggen
voeg je column toe

Columns

Verlammende stilte

Ik hoorde dat het hoofdbestuur van de bijna weggevaagde tafeltennisbond eind deze week vergadert! De boel staat daar op springen, na veel te lang ‘alles-kits’. De situatie blijkt nu zodanig verslechterd dat het bestuursorgaan als resterende zinloze franje wordt beschouwd. Niet alleen ondergetekende was vrijwel vergeten dat de HB-heren nog altijd ‘in functie’ zijn. Dat komt, omdat ze de gedachte aanhangen dat het omzeilen van kwesties bijdraagt aan het verdwijnen ervan. Gevolg: gebakken lucht, verlammende stilte.

Zaterdag praat het zestal dan toch nog maar eens, in retraite- en/of reünie -stemming, in de Bewegen- & Leven-kantoorruimte van Nieuwegein-City. Er wacht een lastige agenda, met artikel-7 en artikel-12 complicaties en met, wederom, aanhoudend slechte kwartaalcijfers. Ondanks trucages om het tij te keren, daalt het ledental verder. Het tafeltennisbankroet blijft in de hoek waar de klappen vallen.

Hachelijke me-too-zaken laten M&J-energietafeltennis evenmin onberoerd. Na veel aarzeling liggen er, naar verluidt, twee onontkoombare schandaaldossiers op de HB-tafel. Beide affaires knagen al langere tijd, maar de verwachting is dat Simons en consorten de hete brei bij anderen zullen opdienen.
Nog een lastig punt: ‘wat doen we met De Jong?’ Deze dame bereikt in mei haar 25-jarig dienstverband, als spil en draaipunt van de bat-bal-net-wereld. Een mooie gelegenheid om zo iemand in het zonnetje te zetten. Helaas, in haar specifieke geval is niets evident...

M&J Productions zullen Neuwegein zaterdagnamiddag onverkort in crisissfeer en misplaatste tevredenheid verlaten. Zodra de sportzalen hun deuren sluiten, denken pingpongbaasjes dat ze zich tot september mogen wentelen in nietsdoen en passiviteit.

Schrijver: Ton Mantoua, 19 april 2018


Geplaatst in de categorie: sport

4.0 met 2 stemmen 183Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Karel Jong
Datum:
20 april 2018
Mantoua kan mooi compact schrijven en beheerst wat mij betreft een aardige vorm van beheerst cynisme. Punt is dat de verhalen over tafeltennis en bijbehorende bestuursproblemen mogelijk minder lezers trekken. Geen probleem. Maar dan ook andere onderwerpen blijven 'coveren', heer Mantoua.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)