Inloggen
voeg je column toe

Columns

Democratie versus dictatuur

In de Trouw van dinsdag 1 mei 2018 staat het artikel 'Raketaanval zet relatie met Iran op scherp'. Bij raketbeschietingen op regeringsbases in Syrië zijn mogelijk 26 strijders gedood, vooral Iraniërs. Verder zijn er 60 gewonden. De beschoten doelen bevonden zich in Hama, Salhab en Aleppo. Dat gebeurde op zondagavond 29 april 2018. Met deze aanval loopt de spanning tussen Iran en Israël weer op en ook tussen Iran en de westerse coalitie. Premier Benjamin Netanyahu liet onlangs de bewijzen zien van het nare feit, dat Iran niet te vertrouwen is en in het geheim aan hun nucleaire wapenrace heeft doorgewerkt. De tv-voorstelling kreeg met dikke letters de titel 'IRAN LIED', wat niets met het volkslied van Iran had te maken, maar alles met hun huichelarij en stiekeme gedoe. In 2015 sloot Iran een akkoord met de VS, Rusland, China, Duitsland, Engeland, Frankrijk en de Europese Unie. Iran beloofde hun militaire kernprogramma op te geven, in ruil voor vermindering van de westerse sancties. Volgens Netanyahu heeft Iran in 2015 al hun informatie over kernwapens naar een geheime locatie overgebracht. Iran ging gewoon door met de kernontwikkeling en het werken aan raketten met een groter bereik.

Nu Kim Jong-un van Noord-Korea plotseling het licht schijnt te hebben gezien en zich overal openlijk als een vredesduif manifesteert, lijkt Donald Trump hem als zondebok te kunnen schrappen en richt hij zijn pijlen opnieuw op Iran door zich uit het nucleaire akkoord terug te willen trekken en Iran strengere sancties op te leggen. Dat Netanyahu en Trump de beste maatjes zijn is bekend en dus trekken ze samen op en wellicht ten strijde tegen de leugenachtige Iraniërs. Iran is een strenge moslimstaat, waar de politieke, naar verrotting stinkende, ultra-orthodoxe stroming islam nog steeds de scepter zwaait, maar onderhuids is er een gigantische schreeuw om meer vrijheden en weg met het zinloze juk van schizofrene, nazistische, beknellende, vrouwonvriendelijke, erotiek en levenslust onderdrukkende godsdienstwaanzin. Iran ziet Israël en Amerika en verder alle democratische landen als aartsvijanden. Niet genuanceerd gedacht, daar moslims tegenwoordig over de hele wereld wonen, ook bij die zogenaamde aartsvijanden. Je kunt landen allang niet meer generaliseren en zwart-wit denkend over één kam scheren. Dan heb je een gebrek aan een detaillistische visie. Dat is wel vaker een handicap bij kwaadaardig geïndoctrineerde machthebbers, zonder enige vorm van empathie en compassie.

Ik heb begrepen, dat de Iraanse jongeren stiekem naar dancings gaan en stiekem alcohol drinken en stiekem de vrije liefde aanhangen. Zo heb ik ook begrepen dat jonge, Iraanse vrouwen zich verzetten tegen het opgelegde hoofddoekjesgedoe en de vrouwendiscriminatie in het algemeen. Was het niet in Iran, dat vrouwen stiekem auto rijden, terwijl ze dat niet mogen van die verschrikkelijke vrouwenhaters met geitebaarden en impotentieknorrigheid? Ik bedoel die volstrekt krankzinnige, sadistische islam-kerkleiders, die maar denken, dat ze het levensgedrag van andere mensen mogen bepalen en walgelijk inperken! En dát zou dan goddelijke liefde moeten zijn? Amahoela, enge kwakzalvers, ga zelf de vloeren van de door jullie gemaakte hel maar poetsen! By the way, de Iraanse vrouwen zijn werkelijk beeldschone, bloedmooie Godinnen, die het juist verdienen om volop te zien te zijn! Ik pleit voor een nudistische revolutie in heel Iran en ommestreken! Laat die mannelijke tirannen maar eens flink flauw vallen en in grote verwarring geraken. Ze hebben al teveel schade aangericht, terwijl ook in de islam ooit het Vrouwelijke werd aanbeden, de Godin en de vrouwelijke seksualiteit en geslachtsdelen! Openlijk en niet gluiperig. Die Yoni-aanbidding is eeuwen langer van kracht geweest, dan die krappe eeuwen van mannelijke onderdrukking van de vrouwelijke seksualiteit. Het is heel simpel, die geloofsfanatici lijden allemaal aan angst voor de vrouwelijke seksualiteit en daarom onderdrukken én mishandelen ze vrouwen.

En over mishandeling gesproken, in de Haagse As Soennah-moskee komen imams, die de verwijdering van de clitoris denken goed te praten. Ik was diep geschokt, dat één van die misleiders vertelde, dat zo'n ernstige ingreep goed voor de vrouw is, zodat ze minder naar seks gaan verlangen. Weer die bezopen afkeer van de vrouwelijke seksualiteitsbelevingen. Dit staat gelijk aan de heksenjachten in de middeleeuwen. Deze vorm van islam heeft de trein naar de Verlichting gemist. Wat vooral opvalt is de achterbaksheid en gluiperigheid. Die fanatieke moslims laten hun moskeeën op Nederlands grondgebied financieren door rijke oliestaten, die linken naar moslimterrorisme hebben. Dit is niets anders dan een sluipende vorm van kolonisatie en gebiedsovername. Langzaam maar zeker is het gif van de orthodoxe islam ons land binnen geslopen en zitten wij met de gebakken peren, want dat leidt tot radicalisme en terrorisme. Het idee van 'vrijheid van godsdienst' wordt door radicale moslims misbruikt. Die slogan slaat niet op aanhangers van het kwaad en de haat, laat dat duidelijk zijn. Hier zijn de tijden van kuisheidsgordels en huisarrest voor vrouwen allang voorbij. Laten we alert blijven en alle vormen van dictatuur verwerpen. Maar ook begrijpen, dat dictatuur zich soms ook vermomd als zogenaamd vrijheidsminnende landen, zoals Amerika, Israël, Nederland etcetera.

Schrijver: Joanan Rutgers, 2 mei 2018


Geplaatst in de categorie: actualiteit

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 40Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
4 mei 2018
Een prachtige en juiste reactie, vriend Ton, want alleen pure liefde vanuit Goddelijke bronnen kan de mensheid redden en voeden. De materialistische en kapitalistische mensen hebben gefaald. Ze nemen volop, zonder maar iets terug te geven. Welk normaal mens houdt zich nu bezig met kernbommen? Er valt nog zoveel te doen om met onze medemensen waarlijk in contact te treden en liefde uit te delen. Je hebt groot gelijk, kameraad Ton, die hypocriete, gevaarlijke machthebbers zijn illusionisten, die ons brutaal afslachten.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
3 mei 2018
Dit schrijven is een prachtig voorbeeld van de enorme contradicties waarvan wij, gewone mensen van alle landen van deze goddelijke planeet, de speelbal zijn: als flipperballetjes worden we van het ene bumpertje naar het volgende veertje gestuiterd, begeleid door de angstaanjagend gierende sirenes van kranten, nieuwsflitsen en alarmerende beelden van slachtoffers.
De verwarring heeft nu zijn apex bereikt in de totale media-propaganda-oorlog waarbij we door een zondvloed van leugens en misinformatie worden geïnundeerd.
De heiligheid en onschendbaarheid van zowel de lichamelijke als de geestelijke, emotionele en spirituele soevereiniteit van de individuele mens lijkt voor de machtsuitoefenaren (politiek en religieus) van deze wereld een lachertje te zijn geworden. Triest, intriest, hartverscheurend en hemeltergend. Wat bedoeld is als een paradijs is verworden tot een tranendal. De enige hoop op een remedie ligt m.i. in de glorieuze opstanding en manifestatie van de goddelijke liefde die uitstraalt uit het eensgezinde hart van de mensenstam..

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)