Inloggen
voeg je column toe

Columns

Leefbaar? Wat nou, leefbaar?

Wat waren we allemaal bezig met de afgelopen verkiezingen, wat hebben we heel veel mensen naar de stembus laten gaan, wat hebben we allemaal onze stinkende best gedaan om ook die mensen, die zeiden: van mij hoeft het niet, ik ga niet meer, toch over de streep getrokken, door juist wel te gaan stemmen want:

Als je niet ging stemmen, had je ook niets in te brengen, nietwaar?

Wat hebben we geploegd en geknokt, wat zijn we bezig geweest, ruim voor de datum van diezelfde verkiezingen, om toch naar dat bureau te gaan, om toch je stem uit te gaan brengen, om toch vooral, als je de achttien jaar was gepasseerd, naar de stembus te gaan, immers, het zou het verschil maken toch?

Dat zeiden we allemaal, een enkele knorrepot daargelaten die er de noodzaak niet van inzag, zelfs die pakten we nog aan, door te zeggen: als je het stembiljet weggooit, heb je niks in te brengen! En al die twijfelaars een hart onder de riem gestoken, wanneer men zei: ik weet niet waarop? Ze beloven van alles, maar komen niks na! En ik zei: stem dan op je eigen lokale partij, je mag er vanuit gaan dat die wel iets betekenen!

Dat dachten we, dat dacht ik, maar nu blijkt dat ik die mensen mooi op het verkeerde been heb gezet, nu blijkt....ehhhh, nu blijkt dat ik dus eigenlijk hartstikke gelijk had, immers zijn de Leefbaren als grote winnaars uit de bus gekomen! Jawel, dus het soebatten wierp zijn vruchten af! Goed gedaan met zijn allen, echt waar .....maar?

In Rotterdam zitten ze dus niet in de coalitie, in Amsterdam spookt het ook al, in kleine gemeenten als Krimpen willen de zogenaamde gevestigde orde niet “regeren” met Leefbaar! Ze zijn bang! Bang omdat ze de grootste partij zijn, bang voor de veranderingen, bang voor ja voor wat in vredesnaam?

En zo wordt geknokt om Leefbaar buiten spel te zetten en weet je, ik snap het niet! We hebben in Capelle al jaren en jaren te maken met Leefbaar Capelle, die ook de grootste club is, die aanspreekbaar is, net als Leefbaar in Rotterdam, net als in Krimpen. Het voelt een beetje aan als discriminatie, door alle andere partijen op een grote hoop te moeten gooien en Leefbaar buiten spel te zetten, want pas als je een meerderheid hebt, dan tel je mee!

Dat hebben ze met al het gemanipuleer in Rotterdam goed voor elkaar! In je eentje niet kunnen winnen, dus trek met valse beloftes maar andere partijen naar je toe, dan komt het wel goed! Niet dus!

Zouden de stemmen verloren zijn gegaan? Zou al het geploeter voor niks zijn geweest? Hebben we op het verkeerde paard gewed? Niks hoor, dat hebben we niet, dat zijn ze momenteel daar in die grote stad aan het doen, maar ik vraag me wel af: hoeveel mensen dit zo ongekend zat zijn!

En ik vraag me af: wat is onze stem nog waard, als men er met alle voeten op gaat staan?

Schrijver: An Terlouw, 5 juni 2018


Geplaatst in de categorie: politiek

4.0 met 1 stemmen 79Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
6 juni 2018
Normaliter is het een soort erecode binnen de politiek, dat de grootste partij zeker is van regeerrecht, maar omdat die politieke leugenaars allemaal valse, hondsdolle honden zijn, kun je een gemene move zoals hier gedaan is, verwachten. Dus sta er maar niet van te kijken, want de beerput is nog veel groter, dan wij te zien krijgen. Hoogstbegrijpelijk dat LR zich ernstig genaaid voelt, maar het zegt vooral veel over de hypocriete samenklitting van al die splinterpartijen, die de slogan 'Eendracht maakt macht' misbruiken. Hun wankele pact is gebaseerd op een gezamenlijk buitensluiten van LR. Dat valt onder de noemer 'demoniseren/stigmatiseren'. Wat je ook van LR vindt, hun democratische recht is hierbij zeker op brute en slinkse wijze ontnomen. Toch stemrecht blijven koesteren, ook al vermorzelen de politieke ratten het via vuile spelletjes en geprojecteerde kwaadaardigheid.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)