Inloggen
voeg je column toe

Columns

Grondverf

‘Defensie zoekt inkopers’. Pardon, dit moet een misplaatste grap zijn, neem ik aan. In het kader van de wervingscampagne ‘Werken, Maar Dan Wel Bij Defensie’ geloofden zelfs de geoefende krijgsmachtwatchers hun ogen niet. Deze oproep wekt de verdenking van een practical joke; in deze overheidssector zijn de gekste dingen mogelijk, tenslotte. Na de afschaffing van saluutschoten (wegens EU-bezuiniging), na het ontvreemden van ijsmutsen, na de verdwijning van een grote voorraad wintertruien en wollen handschoenen, na de pief-paf-poef-speelgoedmunitie, na ondeugdelijke kogelwerende vesten en na gesaboteerde luchtverversing, dient een nog veel gevaarlijker kwestie zich aan: het grondverfschandaal.
U zoekt een gotspe? De Defensie-afdeling Personeel heeft geconcludeerd dat er professionele inkopers nodig zijn. Dank je de koekoek! Nog steeds staan medewerkers op vliegvelden, met weekendtassen, alsof ze aan een fun-tripje Tenerife beginnen: melden bij gate 14, dag trotse pappie, dag wenende mammie. Barbara Visser is een excuus-Truus-met-vast-opdraafabonnement geworden. De staatssecretaris: ‘Sorry, Tweede Kamer, minister Bijleveld en ik kunnen het allemaal uitleggen’. Reprimande van kleuterjuf Arib: ‘U dient zich te houden aan spreektijd, dat moet het kamerlid ook, wat u doet, is oneerlijk’ De griffier wordt bestookt met verzoeken om plaatsing in het vagevuur-vragenuur en algemeen overleg. Visser kwebbelt verder, maar haar daden zijn nergens te bekennen, hoewel achter de schermen al heel wat gevloek en lelijke taal in haar richting werd afgevuurd.
Oh, oh, wat wil ons voormalige Ministerie van Oorlog graag met de ‘tough guys’ van deze wereld meedoen. Oorlog, dat klonk toentertijd krijgshaftig. Lang geleden waren onze rode nekken de schrik van alle overzeese wereldrijken, maar we zijn afgegleden naar dienstklopperij, om het de medemens moeilijk te maken. Dat leidt tot dure en halfzachte ambtenarij. Op zoek naar een leuk handeltje kwaliteitsgrondverf? Voor een prikkie verkrijgbaar bij de legerdumpwinkels die de Defensie-verkwisting symboliseren, ten koste van uw en mijn portemonnee.

Schrijver: Ton Mantoua, 6 dec. 2018


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3,0 met 2 stemmen 76Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Olean
Datum:
8 dec. 2018
Zit Defensie eindelijk in de hoek waar de klappen vallen, krijgt ze nog een paar trappen na....want ja, waar denk je dat al die miljarden voor gereserveerd zijn? Vast voor die vermaledijde Verenigde Slag Strijders, de JSF- gevechtsvliegtuigen die de hele defensiebegroting leegzuigen. Gelukkig kunnen er nog dure fregatten worden ingezet om onze mammoettankers en koopvaardijschepen in de Rode Zee te vrijwaren van piraterij. Voor zolang als dat dan weer duurt...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)