Inloggen
voeg je column toe

Columns

Top2000

Wel stemmen deze week he! Ik moest even een paar seconden nadenken over het appberichtje dat binnenkwam. Stemmen is toch pas volgend jaar weer? Oh wacht...stemmen voor de Top2000 natuurlijk. Ik heb hele goede herinneringen aan de Top2000 van 2010. Ik was toen bezig met het verbouwen van mijn pas aangeschafte koophuis. Uit de jaren 30. Waar vijftig jaar lang hetzelfde, inmiddels overleden, echtpaar had gewoond. Dus er moest nogal wat gebeuren. Iedereen die wel eens heeft geklust weet dat het aller- allerbelangrijkste gereedschap bij een verbouwing een radio betreft.
Je werd toen doodgegooid met A night like this van Caro Emerald. Dat moest en zou een hit worden. Leuk nummer hoor, maar de lol gaat er snel vanaf als die voor de derde keer in een uur voorbijkomt. En dat elk uur. Zo staat het in ieder geval in mijn geheugen. Een ijskoude decembermaand. Als ik op de begane grond bezig was met een klus en omhoog keek, zag ik de nok van mijn huis twee verdiepingen hoger. Om wanhopig van te worden. Het dak zat er gelukkig nog wel op. En Caro maar doorzingen. Maar toen begon de Top2000 godzijdank. Ik weet niet of ik de verbouwing anders vol zou hebben gehouden. De lijst heeft dus wel een speciaal plekje in mijn hart.
Diamante van Zucchero, Story of my life van One Direction of Memory motel van the Rolling Stones behoren tot de beste nummers uit de popgeschiedenis die ooit zijn gemaakt! Volgens de lijst. Ik heb die van vorig jaar er even bijgepakt. Respectievelijk de plaatsen 1975, 1984 en 1994. En meteen het bewijs dat 2000 nummers gewoon teveel is. Ik ben best een Stones fan, maar van Memory Motel heb ik dus nog nooit gehoord.
In navolging van de Top2000 op Radio 2 heeft Radio Veronica de Top1000. Die lijst draaien ze eind november. Radio 10 is net gestart met hun Top4000. Daar staat Marco Borsato met 25 nummers in. Kom nou zeg. Borsato heeft leuke nummers gemaakt, maar ik denk dat hij zelf zou beamen dat hij geen 25 nummers heeft die behoren tot de beste aller tijden.
Ik wil terug naar de Top 100 aller tijden zoals die vroeger door Veronica werd uitgezonden. Die lijst eindigt dan op 31 december rond middernacht. Meteen gevolgd door de slechtste Top100 aller tijden. Wat een heerlijke nummers zullen in die lijst staan! Ongetwijfeld staan sommige nummers in beide lijsten, maar dat is helemaal niet erg. Over smaak valt wel degelijk te twisten. Dat levert alleen maar leukere radio op.

Schrijver: Bas Oosterlaken, 7 december 2018


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.0 met 2 stemmen 83Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Max
Datum:
9 december 2018
Mooi pleidooi, Bas, de Top 100 Aller Tijden voor Alle Leeftijden. Maken we gelijk een Nationale Uitzending van. Maar dan wel zonder Memory Motel (never heard of). En als Trump weg is mag Hotel California van mij 10 keer achter elkaar - met Sympathy for the devil als runner up.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)