Inloggen
voeg je column toe

Columns

Werkontbijt

‘Hallo Mark, it is Theresa here, from 10 Downing Street!’ Goede avond Theresa, wat een leuke verrassing, heb je al eerder gebeld?’’. Nee, het was me het Brexit-dagje wel, maar ik dacht, Mark slaapt vast nog niet’.
‘Zeg het eens, Theresa, what’s on your mind?’. Nou, weet je, Mark, wat mijn liefste wens is?’ ‘Ik denk dat ik het al kan raden, samen met mij ontbijten in Het Torentje, een beschuitje met Rutte..’.
‘Yes, yes, wonderful, that would be nice, morgenochtend vroeg, ik zal een pot marmelade en echte Engelse thee meenemen, laat je me afhalen van het vip-platform van Ypenburg? Ik stel je Brexit-advies zeer op prijs, dat weet je, Mark. Wel eens bij de grens tussen Ierland en Noord-Ierland gestaan?’
‘Jazeker. Ga je na Den Haag direct door naar Angela en naar Junker? En heb je al geoefend op onze nieuwe Duitse aanwinst ‘Also Known As? ‘Mijn adviseur heeft mij, inderdaad, gezegd dat dat voor ons Britten een handig ezelsbruggetje is om Annegret met naam en toenaam te onthouden’.
‘Zeg tegen je moeder dat ik erg houd van hardgekookte eieren en continental breakfast’. ‘Ik zal het doorgeven, maar maak je niet ongrust, Theresa, dat weet ze al. De magere tijden van Wim Kok (glas melk, boterham met kaas) en Dries van Agt (beschimmelde krentebollen uit Nijmegen) zijn voorbij’
‘Afgesproken, sweet dreams, slaap lekker, lieve buurman-with-his-laughing-face!’
Voor hij zich te ruste begaf, legde Mark Rutte de Torentje-sleutel alvast op zijn nachtkastje. Als buitenlanders zich voor een werkontbijt melden, dan is 06.00 uur niets bijzonders. Er is echter geen Haagse bediende te vinden die bereid is om op zo’n onchristelijk uur voor speciale ontbijtservice op te draven. Zelfs niet als het de benarde prime-minister van het nabije Verenigd Koninkrijk betreft. Zelfs niet als onze handelsbelangen in het geding zijn.

Schrijver: Ton Mantoua, 12 december 2018


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.5 met 2 stemmen 91Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)