Inloggen
voeg je column toe

Columns

Trump en zijn muurtje

Hij maakt heel wat los, die blonde man met kuif in Amerika, tjonge jonge wat is die zakenman ineens de baas geworden en wat wil hij toch verschrikkelijk graag zijn zin doordrijven! Het ontbreekt hem alleen nog aan stampvoeten, wat kleine kinderen wel eens doen, als ze hun zin niet krijgen. Maar wat ie nou uithaalt, om de boel op slot te willen gooien, daar maakt hij niet bepaald vrienden mee, terwijl ik dat schrijf denk ik: zou hij sowieso vrienden hebben?

Dat kan bijna niet, de man roept zoveel tegenzin op, stuit zoveel mensen tegen de borst, maakt zoveel mensen het leven zuur, dat het welhaast ondenkbaar is dat hij ook al zou het er maar eentje zijn, een vriend zou hebben! De wijze waarop hij in het nieuws zegt: ik kan het doen, ik zal het doen, daarbij denk ik terug aan die ene anecdote van Chroetsjov, die in 1960 van de vorige eeuw met een schoen heel hard op een tafel sloeg!

Hij was uit zijn slof geschoten en kreeg niet voldoende aandacht! Het werkte wel, want het kabaal zorgde ervoor dat hij de aandacht van de voorzitter kreeg, de man haalde het nieuws ermee en het is nu wachten tot Trump een dergelijke actie gaat uithalen. Te triest voor woorden om met een grote bek en een microfoon de mensen daar te pakken waar je ze makkelijk pakken kunt, want hijzelf heeft geld zat, dus zal het hem een rotzorg zijn dat er mensen geen geld hebben.

Net zomin als het hem iets doet dat al die mensen aan de ( voor hem dan) goeie kant van de muur blijven! Hij wil ze niet binnen hebben en ik kan me aan de ene kant iets voorstellen dat een doorlopende stroom vluchtelingen een keer moet stoppen, maar als hij denkt dit op deze wijze te moeten aanpakken, dan vraag ik me af: hoe in vredesnaam zijn opvoeding eruit heeft gezien!

De houding die hij zich aanmeet, koop je niet in een winkel, zit nergens in een basispakket, nee, de grondslag daarvan ligt in de opvoeding en je mag je afvragen hoe een persoon zover komt dat hij alles tegen heeft! Met alles bedoel ik ook alles, want er zijn maar verdraaid weing mensen die hem sympathiek vinden.

In het begin nog het voordeel van de twijfel, maar dat voordeel is met een noodgang omgedraaid naar: het nadeel van Trump, het wordt tijd voor een nieuwe wind in Amerika, deze man is te onmenselijk om over te praten!

Schrijver: An Terlouw, 6 januari 2019


Geplaatst in de categorie: discriminatie

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 67Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
10 januari 2019
De mensen die tv maken en kranten volschrijven zijn leunstoel-meningmakers. Ze zijn twee verdiepingen verwijderd van de afschuwelijke werkelijkheid waar Trump als President van op de hoogte is. Die werkelijkheid is te wreed en duivels om de gemiddelde burger mee op te zadelen. Kijk eens voor de verandering naar wat Trump gisteren zei bij de helicopter over mensenhandel, kinderhandel en orgaanhandel, als je er niet door van je stuk gebracht wordt..

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)