Inloggen
voeg je column toe

Columns

Nashville

Waar kennen we Nashville toch van? Natuurlijk van de country muziek. Een beetje een verouderde muzieksoort, maar desondanks in bepaalde kringen nog behoorlijk populair. Ach, er zitten best wel mooie liedjes bij, dat zul je mij niet horen ontkennen, maar er kleeft toch iets engs aan Nashville. Het is de hoofdstad van de country muziek en is een beetje ouderwets. Veel kerels lopen er nog met van die cowboyhoeden op, net geen klederdracht. Tegenwoordig is Nashville bekend om z’n anti lhbt verklaring. Niet echt verwonderlijk dat zo’n verklaring juist daar weg komt. Het is triest natuurlijk dat zoiets gebeurt maar aan de andere kant werkt het voor ons Nederlanders zo verhelderend dat we nu beseffen dat er hier in ons landje ook veel griezels zijn die de inhoud onderschrijven. Doodeng.
Onze minister van Emancipatie mevrouw Ingrid van Engelshoven is verontwaardigd en doet of ze iets totaal nieuws hoort. Beste mevrouw het is toch algemeen bekend dat op de Bible belt de grootste griezels van ons land huizen. Mensen die waarschijnlijk op grond van de bijbel nog geloven dat gekleurde mensen minderwaardig zijn en de knechten zullen zijn van de blanken.
Die waarschijnlijk ook geloven dat de Joden Jezus hebben vermoord en daarvoor gestraft werden. Die vinden dat vrouwen er slechts zijn om kinderen te baren en om tot gebruik te strekken voor de man. Vrouwen van ‘de zwarte kousen’ mochten (en mogen) tot voor kort geen bijeenkomsten van hun politieke partij bijwonen. Kortom middeleeuws. Ja, die braaf ogende sukkelig overkomende Kees van der Staaij windt er geen doekjes om, en zet zijn handtekening eronder. Gelukkig komt er een justitioneel onderzoek. Wees echter gerust er gebeurt niets. De Heere is op hun hand, of toch niet?

Schrijver: catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 9 januari 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 1 stemmen 79Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Bjarne Gosse
Datum:
11 januari 2019
Het is inderdaad niets nieuws uit die hoek, maar het is wel nieuw dat er een verklaring wordt overgenomen uit Amerika die andere gelovigen oproept dezelfde mening te hebben. Ik vind het terecht dat de minister verontwaardigd is hierover en niet alleen de minister, vele anderen uit het onderwijs en de wetenschap en andere sectoren gelukkig ook.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)