Inloggen
voeg je column toe

Columns

Hemelse Verklaring

1. Alle voorgaande verklaringen met ge- en verboden ( behoudens diefstal, gewelds-en levensdelicten) verklaar ik per heden voor vervallen.

2. Ook dat ratjetoe van overleveringen over wat ik niet allemaal gezegd en gedaan zou hebben kan in de shredder. Zowel deel 1 als deel 2 ( behoudens het Hooglied)

3. Alle genootschappen, afsplitsingen en alle minderheden die mijn waarheid in pacht menen te hebben kunnen worden opgeheven.

4. Ook de regels die zij hun volgelingen hebben opgelegd gelden vanaf vandaag niet meer. Ze waren enkel en alleen bedoeld om jullie klein en afhankelijk te houden.

5. En dan het belangrijkste: Ik heb alle mensen gemaakt om elkaar lief te hebben in woord en daad. Ik heb ze daar alle tools voor gegeven. Vooral die leuke en lekkere waar jullie om belachelijke redenen niet aan mochten komen laat staan er van genieten. Doe ermee wat je hart en je lijf je ingeeft. (Let er wel op dat ook degene die meedoet er net zo van geniet.)

6. Als het lichaam waarin je ter wereld bent gekomen niet past bij degene die je voelt te zijn, ( foutjes kunnen voorkomen Ik ben nu eenmaal niet helemaal onfeilbaar), ga dan als de gesmeerde bliksem aan de gang met veranderingen. Ook gij zult gelukkig zijn ( klinkt weer een beetje dwingend, oude gewoonte, maar je snapt wat ik bedoel).

7. Heb erbarmen met diegenen die nog in doem en duisternis verkeren. Ze weten nu zo langzaamaan wel hoe jullie erover denken maar zullen zich steeds dieper ingraven in hun misvattingen.

8. Om ze het leven te laten omarmen, geef Ik hen vanaf vandaag onwijs veel van die heerlijke, niet te onderdrukken onkuise gedachten, ieder naar zijn of haar stoutste fantasieën. Voorlopig voor een jaartje, daarna zien we verder.

9. Of Ik besta of niet, daar ga Ik niet over. Denk zelf maar na. En oh ja, mijn collega A. uit het zuiden zegt net ook dat ie het allemaal niet zo bedoeld heeft. Dus...

10. Nou, geniet van het leven.. het duurt maar even ( meer kon Ik er helaas ook niet van maken)

Schrijver: Trawant, 9 jan. 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4,0 met 3 stemmen 111Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
11 jan. 2019
Ik ben blij dat je de moeite hebt genomen om de stenen tafelen te vergruzelementen en een speelse poging doet nieuwe regels op te stellen..
Naam:
Nemo
Datum:
9 jan. 2019
Amen. Dixit Deus. Of moeten we zeggen Homo Deus?
Tussen blasfemische klaroenstoten door hoor ik in de verte een echo van Sympathy for the devil.
Als aardse commentator voel ik mij senang in mijn adamskostuum - gehuld in winters habijt - net als de 99,99% van mijn seksegenoten op dit ondermaanse. Het Boek der Openbaringen (punt 6) is een steen des aanstoots tegen Genesis. Maar bij het Hooglied (punt 5) kan ik alleen maar van harte instemmend knikken. Gelukkig. All we need is love, nietwaar Ton?
Naam:
Bjarne Gosse
Datum:
9 jan. 2019
Ja, ja, je zal maar les krijgen op de universiteit waar een leraar zulke opvattingen heeft. Het is minder onschuldig dan de auteur doet lijken.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)