Inloggen
voeg je column toe

Columns

Hoe ernstig is de grap

Gisteren(15-11-2018)*,of om heel eerlijk te wezen vanmorgen tijdens de ochtendthee en m’n broodje zat ik even snel de uitzending van Pauw van gisteravond door te spoelen. De onzinnige onderwerpen overslaand. Het zoveelste gezeur over de Brexit – weg ermee, we zien vanzelf wat er echt gebeurt. Koffiedik kijken gaat op den duur vervelen. Een tv programma (Spuiten en Slikken) dat gaat verdwijnen – lig er niet wakker van.
Maar plotseling viel mijn oog op een als grappig bedoeld intermezzo. Het betrof een fragment uit het Britse tv programma: the late show, waarbij de christelijke interviewer Stephen Colbert z’n gast, de atheïstische komiek Ricky Gervais, de vraag stelde wat hem, als hij niet in God geloofde, troost bood.
Ricky wist het zeker, hij vond troost bij honden. Leuk – veel schamper gelach. Hij zei een hond geeft onvoorwaardelijke liefde en ook al hou jij niet van hem en behandel je hem niet altijd goed, hij komt altijd bij je terug en stuurt je niet naar de hel, zoals die God van jou. Een hond houdt meer van jou dan van zichzelf, daarom aanbid ik honden.
Hij vertelde het met een ontspannen gezicht met een lichte lach. Het publiek vond het ook leuk dus werd de interviewer ook gedwongen een zuinig lachje te tonen.
Ik bekeek het laatste shot van de beide heren en in een flits meende ik het te zien. De diepe achterliggende ernst die achter elke goede grap zit.
Echt ik zag het in een split second in z’n ogen, echt waar geloof me de man meende het. En ik begrijp hem.


* nu pas ingestuurd aangezien de site destijds waarschijnlijk uit de lucht was, kwam hem weer tegen en besefte dat hij gewoon tijdloos is

Schrijver: catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 16 januari 2019


Geplaatst in de categorie: dieren

2.0 met 1 stemmen 236Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)