Inloggen
voeg je column toe

Columns

misdaad loont

Na afgelopen zondag ben ik gestopt met het volgen van de tv serie Judas. Meestal bekijk ik het de volgende dag en de eerste keer dacht ik de truc van het doorspoelen van de reclameblokken ook hier toe te kunnen passen – helaas die jongens van RTL hebben het doorspoelen onmogelijk gemaakt. Nog begrijpelijk ook want daar verdienen ze juist bakken met geld mee, vooral als een serie zoals in dit geval Judas aanslaat. De helft van het programma bestaat immers uit reclame.
Afgelopen maandag ben ik halverwege gestopt. Ik kan het niet langer aanzien. Dat eeuwige dreigen van die meneer Holleeder en het slaafs opvolgen van zijn commando’s door zus Astrid. Ik weet het, ik heb heel makkelijk praten, maar toch als ik die zus zou zijn, dan zou ik een paar schrammetjes op m’n auto riskeren, als ik hem op z’n scooter zou moeten volgen.
Helaas de angst heeft haar helemaal in z’n greep, wat heel begrijpelijk is. En het is vaak een slechte raadgever.

Verdorie het is toch krankjorum, eerst die zogenaamde ‘klassejournalist’ die meneer Twan Huys, die deze meneer Judas in een serieus tv programma (naar het schijnt) heel voorzichtig interviewt en na het verschijnen van het gelijknamige boek (schijnt goed geschreven te zijn) wordt het een te volgen real real live soap. Liver dan live.
DWDD wijdt er weer veel zendtijd aan met diverse misdaadjournalisten. En vanavond worden er live op RTL natuurlijk razend ‘belangrijke tapes” afgedraaid en becommentarieerd. Advocaten worden tegen elkaar uitgespeeld.
Nee, schenk eens wat uitgebreidere aandacht aan die 9 ‘Turkse’ mannen die ten onrechte jaren in het gevang hebben gezeten voor een onterechte ‘villamoord’.
Nee, dat vinden we niet interessant, blijkbaar niet sensationeel genoeg. Terwijl de betreffende politie functionaris er al eerder voor heeft gezorgd dat er iemand ten onrechte werd veroordeeld.

Nee, tv verwordt steeds meer tot een lolbroekengedoe en sensatie-medium.
Of ligt het gewoon aan een geniale Judas die iedereen tegen elkaar weet uit te spelen.
Volgens de bijbel kreeg Judas Iskariot dertig zilverlingen voor z’n verraad en verhing zich later.
Onze Judas is geen ezel en zal zich vast niet een tweede keer aan een steen stoten. Ach, hij zal wel vrijgesproken worden, wegens gebrek aan bewijs of een taakstrafje opgelegd krijgen en zal Astrid vinden en zijn aandeel in de opbrengst van het boek opeisen – het gaat tenslotte ook over hem. En die Peter R. benijd ik niet, of hij eindigt in het gevang of hij zal moeten onderduiken. Ook is het aannemelijk dat hij, Judas, een fikse compensatie krijgt wegens smaad.
Een Judas die een heel land in z’n greep weet te houden en te manipuleren, heeft toch wel degelijk ‘iets’, dat moet je hem nageven.

Schrijver: catrinus
13 feb. 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4,0 met 1 stemmen 1.248Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)