Inloggen
voeg je column toe

Columns

Uit de Tijd

Las zojuist op gedichten.nl een enigszins verbitterd gedicht over de Hitler pensioenen. De TERECHTE lees het alsjeblieft goed, de TERECHTE moeite die men er mee heeft is erg begrijpelijk. Ook CDA coryfee Pieter Omtzigt vindt het eigenlijk van de gekke.
En weer herhaalt de geschiedenis zich.
Toen gingen veel jongeren, uit avontuur of voor het uniform en kameraadschap of omdat ze hier in een uitzichtloze positie waren beland, in het Duitse leger.
Nu willen vele, destijds jonge meiden die uit idealisme of gedwongen zich bij Is aansloten, en daar als fokvee werden gebruikt, ook terug. Zij zijn voor het merendeel ook bedrogen.
Is er veel verschil? In principe niet zoveel lijkt me.
Wat ik onder anderen tegen Pieter zou willen zeggen. Waren jullie en zijn jullie allemaal wel zo braaf. Ook de kerk en de kerkleden genieten volgens mij nog steeds belastingtechnische voordelen, ondanks hun misdaden.
Vandaag de dag weten we allemaal wel wat fout is en wat fout was. Maar besef wel dat alles uit z’n tijd is getrokken, uit z’n verband. Een tijd die achter ons ligt en die we nu beter kunnen overzien.
Naïviteit ligt vaak ten grondslag aan foute beslissingen gemaakt in het verleden. Het is moeilijk de echte slechteriken van de naïevelingen te onderscheiden.
Ook ik heb heel veel moeite met die pensioenuitkeringen van oud SS’ers en de terugkeer van de IS aanhangers.
Toch wil ik tegen de roomse Pieter zeggen. Ken uw klassiekers. Met name deze: ‘Laat hem die zonder zonde is, de eerste steen werpen'. Of te wel veroordelen is zo gemakkelijk, maar het juist rechtens en moreel beoordelen dat is kunst.

Schrijver: catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 22 februari 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 70Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)