Inloggen
voeg je column toe

Columns

Forum voor Democratie

Forum voor Democratie is met één klap de grootste partij in de Eerste Kamer. Meer dan een miljoen mensen hebben op het FvD gestemd. Ik wist niet dat er zoveel struisvogels waren in Nederland die hun kop in het zand steken.

Er is geen probleem met het klimaat dat door mensen is veroorzaakt. Er zijn geen grote migratiestromen in de wereld als gevolg van ongelijkheid. En invloedrijk Europa bestaat helemaal niet. Wishfull thinking. We willen niet dat deze problemen er zijn, dus stemmen een miljoen mensen op een partij die ontkent dat deze problemen bestaan.

Prettig geregeld toch. Als er wel een probleem is met het klimaat, dan kost het miljarden om dat een beetje in de hand te kunnen houden. Beter voor de portemonnee om dus een boodschapper te volgen met goed nieuws. Lang leve Thierry Baudet!

Na de verschrikkelijke aanslag in de tram in Utrecht waar 3 doden vielen, gaf Baudet de schuld aan de VVD en het CDA. Door hun beleid zijn er al die jaren moslimmigranten binnengekomen. Als je dan toch de schuld wilt toewijzen kan je met hetzelfde gemak zeggen dat het de schuld is van de PVV of de partij van Baudet zelf.

Als je standaard wordt neergezet als kopvoddragende bedreiging, raak je gefrustreerd. Je wordt niet als persoon behandeld, maar als onderdeel van een groep. En niets meer. Logisch dat je dan ook naar die groep toetrekt en op een gegeven moment denkt 'Je kan de pot op Nederland'. Overigens had de aanslag niets te maken met de Islam. De actie van een doorgesnoven psychopaat.

Voor Europa moeten we van Baudet ook bang zijn. Bang dat ze vanuit Brussel langzaam onze identiteit afpakken. Bang dat we niets zelf meer mogen beslissen. Ik denk niet dat iemand uit de zuidelijke Amerikaanse staat Alabama en een persoon uit New York meer verschillen dan een Pool en een Nederlander. Voor het grote belang weten ze hun verschillen aan de kant te schuiven voor de grote vuist die ze als de VS kunnen maken.

Niemand in de wereld is onder de indruk van het kleine vuistje dat Nederland alleen kan maken. Let straks na de Brexit maar eens op de genegeerde vuist van de Engelsen. Ome Willem zei het vroeger al: Deze vuist op deze vuist en zo gaan wij naar boven! Terwijl de struisvogels van het Forum juist de diepte opzoeken.

Schrijver: Bas Oosterlaken
23 mrt. 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4,0 met 3 stemmen 72Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)