Inloggen
voeg je column toe

Columns

UITSLAG

Heeft u ook al uitslag gekregen uit ergernis over al die analyses van de verkiezingsuitslagen. Nee, nou ik wel een beetje. Alhoewel het ergste is voorbij. Toch alles voor mezelf even op een rijtje gezet en dan kom ik tot de conclusie dat er niet zo veel aan de hand is.
Wat is er eigenlijk gebeurd dan? De rechtervleugel lijkt gegroeid maar procentueel gezien is ze zelfs gedaald. Het enige wat er gebeurd is, is dat veel PVV en SP kiezers naar de FvD zijn gegaan en enkele kiezers van de grote partijen. Regeringspartijen verliezen bijna altijd. Het grote verlies van D66 is vermoedelijk ten gunste van Jesse Klaver gegaan. Verder toch niet zo veel aan de hand lijkt me. Goed de PvdA zal een partij in de marge blijven met een makke brave en keurige Asscher. En de SP die we amper over de hoofdthema’s (met name klimaat) hebben gehoord verliest aan FvD en PVV.
Ach nogmaals er is niet zoveel aan de hand: het zijn tegenwoordig de schreeuwlelijkerds die worden gehoord en gezien – helaas wereldwijd. Thierry Baudet is hier het ideaal voor hen. Een keurige meneer goed opgeleid met een grote brutale bek. Die totaal niet begrijpt hoe de hazen in en rond de politiek lopen.

Ze hebben de tijd mee: woningnood – onze eigen mensen vinden geen woning en voor HUN wordt alles gedaan en voor ONS niks. Die hun zijn de Polen, asielzoekers enz. en ze pikken onze banen in. Tegenwoordig leven we in een wereld waarin het beeld en het dom schreeuwen bepalend is. De meeste traditionele partijen beseffen dat nog niet voldoende.

Maar wees gerust ook Thierry Baudet zal z’n bananenschil tegenkomen – vermoedelijk heel snel. En de Tweede Kamerverkiezingen zijn nog ver weg. Niks aan de hand. Wie weet wacht er weer een nieuwe blaaskaak.

Schrijver: catrinus
24 maart 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 3 stemmen 111Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)