Inloggen
voeg je column toe

Columns

Keuzestress

Ik ben vrijgezel. De beste tijd om vrijgezel te zijn is natuurlijk nu. Met alle mogelijkheden die er zijn om een afspraakje te maken. Daar begint het probleem dus. Keuzestress! Ga ik swipen in een app? Welke dan? Tinder of Happn? Of meld ik me aan voor een datingsite? Lexa? Relatieplanet?

Of ik laat de digitale wereld links liggen en ga op zaterdagavond gewoon naar de kroeg. Of ik probeer een leuke collega te versieren op het werk. Zou er nog wel eens ouderwets worden gekoppeld? Ik kan het natuurlijk allemaal doen. Ik heb echter geen zin om er wekelijks uren mee bezig te zijn. Dus moet ik toch kiezen. Maar wat dan...

Ik ben 40. Niet te oud, maar ook niet zo jong. Bij de datingapps en sites kan je een leeftijd instellen. Maar wat is de ondergrens? Natuurlijk ziet een 24 jarige jongedame er meestal fantastisch uit. Maar kan ik dat wel maken?

Daar is een simpele rekensom voor begrijp ik. Gedeeld door 2 plus 7... Shit. Ik moet die 24 jarige dus voorbij laten gaan. Moet ik het daar mee eens zijn? Wie heeft die regel eigenlijk bedacht? Kom ik er mee weg als duidelijk is dat ze geestelijk zeker drie jaar ouder is?

En trouwens, ik voel me ook helemaal geen 40. Eerder 30. Dus scheelt het maar 3 jaar! Zo klets ik me voor mijn geweten wel onder dat leeftijdsverschil uit. Blijft natuurlijk het probleem dat ik er wel uitzie als 40. Toch maar een goede gezichtscreme gaan gebruiken. En naar het fitnesscentrum. Daar zitten natuurlijk ook veel vrouwen. Nog meer keuze...

Juist een wat oudere vrouw dan? Boven de 50 kunnen vrouwen er natuurlijk ook nog fantastisch uit zien. Uiteraard vinden ze het leuk om met een jonge god als ik op stap te mogen. Toch?

Vrouwen van mijn eigen leeftijd? Daar zit vaak wel een urgente kinderwens bij die snel vervuld moet worden. Wil ik wel meteen die serieuze relatie? Of ze hebben al 3 jonge kinderen. Daar krijg je natuurlijk toch mee te maken. Wil ik dat wel? Ik was toch alleen maar op zoek naar een leuke date!

Die vrouw van 24 wil waarschijnlijk de komende jaren nog geen kinderen. En bij die van boven de 50 zijn de kinderen vaak al volwassen. Toch een duidelijker verhaal. Afijn..u snapt het inmiddels wel: Keuzestress! Ik heb het nog niet overwogen als mogelijkheid, maar wellicht is uithuwelijken bij nader inzien helemaal zo slecht nog niet.

Schrijver: Bas Oosterlaken
30 maart 2019


Geplaatst in de categorie: vrouwen

4.0 met 1 stemmen 71Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)