Inloggen
voeg je column toe

tabblad: columns

< vorige | alles | volgende >

column (nr. 1806):

Thierry’s hoekje 1

Cessante causa cessat effectus, lieve Forumvrienden.
‘Als de oorzaak ophoudt, houdt ook het gevolg op.’
En we hebben hem plat, Henk de tank. Uit het Bestuur, uit de kas en straks ook geen fractieleider in de Senaat. Minerva’s uil kan weer het luchtruim kiezen. En Otje kan met zijn slappe volvette derrière op een achterbankje plaatsnemen.
Dacht die obese papzak even mijn macht te grijpen door leeg te lopen in de NRC. Ik was te filosofisch, te eng rechts, te elitair.
Natuurlijk ben ik dat, als je grote plannen hebt voor dit land moet je niet klein denken en mijn eminente taalgebruik heeft vanzelfsprekend ook een volksverheffende waarde. Gelukkig hadden we nog een stok van 30.000 Pietermannen achter de deur.
Allang binnenskamers bekend natuurlijk en was ook nooit een punt geweest, want iedereen neemt uit de kas, maar we konden hem mooi als frauduleuze graaier wegzetten. Leidde meteen de aandacht af van Theo die tegenwoordig van die wijde broeken draagt omdat hij anders alle onterechte vergoedingen niet weg kan stouwen.
Maar natuurlijk liep het me even dun door de broek lieve amices et amicas. Zouden mijn plannen voor het toekomstige witte vaderland in de kiem gesmoord worden? Was ons Forum in gevaar? Ik moest zelfs even pas op de plaats maken en trok mij terug voor een forse snuif lavendel en een paar mooie nocturnes op de vleugel. Gelukkig kreeg ik tijdens mijn absentie lieve geruststellende mails van Herman Heinsbroek en Hilbrand Nawijn van wie ik de dansjes aan het oefenen ben voor als we definitief toeslaan. Confrère Hiddema deed het mediaplebs daar had ik even geen zin in. Ik had net als hij geen tekst maar Theo kan als geen ander gebakken lucht verplaatsen.
En we hebben het lek boven. Gelukkig is dit vlekje in no time uit het collectieve geheugen gewist. Het volk is dom en dat houden we zo wat mij betreft. Als preases factionis hul ik mij wederom in mijn onaantastbare gelijk.
Ze zeggen wel : Barba non facit philosophum.
Een baard maakt nog geen filosoof.
Maar dat geldt voor mindere goden.

Thierry

Schrijver: Trawant, 30 apr. 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2,0 met 1 stemmen 78Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:Nemo
Datum: 1 mei. 2019
Bericht:Fortuna fortes iuvat: Fortui(y)n helpt de dapperen


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)