Inloggen
voeg je column toe

Columns

Geen hetero’s!

Fanclubs van het Eurovisie songfestival raden hetero-kijkers af om zaterdagavond voor hun geaardheid uit te komen. “Tijdens de finale is dat geheel voor eigen risico. Bij fandagen en zeker nu, op het hoogtepunt van het jaar, zijn we het liefste onder elkaar,” zegt Therus (Donky) Anema van Het Friese Songfestival Genootschap Shalalie-shalala.

“Hetero’s hebben toch een andere kijk op de nummers. Ze letten meer op de muzikale kwaliteiten van de deelnemers en op de lyrics. Wij zijn meer van het haar en de kleding en of het allemaal een beetje lekker zit. Dat matcht niet. Hetero’s willen bier hijsen en rotopmerkingen maken. Zoals Jan Smit, maar dat is dan ook de enige die anders is. Het songfestival is ons feestje! We kijken door het jaar alle afleveringen terug. En zo’n media fitty tussen Lammert en Albert, heerlijk! Dat hoort er bij.”

“Kijk, voetbalclubs willen liever niet dat hun homo-spelers uit de kast komen, daar is de homofobe stadionbezoeker niet rijp voor, en het schaadt hun transferkansen. Nou wij zijn niet rijp voor hetero’s, mag ik dat even keihard zeggen. Er is gewoon geen bal aan als die erbij zitten. Dat arrogante afstandelijke. Let maar eens op in de huiskamer, dat hangt maar achterover op de bank met een hand in hun broek en de andere in een zak chips. Ze zitten er niet in zoals wij, ze durven ook niet zo hard te gillen bij douze points voor Nederland. Ze hebben geen vlaggetjes en niet eens een kopstem. Terwijl wij ons vol opdoffen komen zij aankakken in een Nirwana T-shirt en een hobbezak met een bouwvakkers decolleté. Kijk dan niet!”

“Als Duncan wint, gaat in ons clubhuis het dak eraf. Sieneke komt ook, met haar draaiorgel. Kijk het straks maar terug op dingadong.nl. Duncan Duncan lalalala!”

Schrijver: Trawant
19 mei 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.7 met 3 stemmen 94Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
20 mei 2019
Ik vind het supercool dat jij, Trawant, als norse, nurkse, retroseksueel zo opkomt voor de normen en waarden van onze LGBTQ+ community. Het is nooit te laat om uit de kast te komen. Als je je outfit upgrade, ben je altijd welkom op onze songfestival replay-parties!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)