Inloggen
voeg je column toe

Columns

Zaterdag in de Tour

Verslaafd aan deze sport staat (jaja ik weet het, volkomen fout) de tv praktisch de hele dag aan, ehhh, tenminste als er uitzending is. Nou moet ik zeggen dat de diverse netten ervoor zorgen dat die verhipte kast (lees tv) dus gemiddeld rond 12 uur aanstaat! Blij als ik ben met een man die geen voetbalfan is, behalve de vrouwen dan, zijn deze drie weken qua plannen soms een beetje lastig! Maar we komen het wel door, toch? Inmiddels in onze kleinzoon de gelederen komen versterken, maar zelfs hij kan niet lang genoeg blijven kijken, errug hè?

Het joch vermaakt zich wel, is moe omdat ie vanmorgen zwemles had, maar een heerlijk kind om bij je te hebben. Oma? Opa trok net aan m’n teen zegt ie, als ik terugkom van de keuken en ik fluister: als hij straks weer naast je zit/ ligt, doe het dan even terug! Aldus geschiedde, grote schaterlachen schallen door ons huis!

Zo af en toe een brul van opa, tijdens een scherpe bocht, een mooi kasteel, een schitterend uitzicht of iets anders wat die schreeuw verklaarde, we schrikken er inmiddels niet meer van! Kijken elkaar aan en lachen, gaan door met wat we aan het doen waren, heerlijk luieren. Oma? Ja vent? Wat eten we vandaag? Ik fluister: soep. Het gezichtje betrekt iets en ik begin te lachen, maarre: wat vind je van het idee om de soep voor morgen te laten en vandaag maar patat te eten?

Een grote glimlach trekt over het kindergezichtje, ik scoor weer punten vandaag, manlief is minder blij, maar die komt vandaag even op de tweede plaats, tenslotte zit ie qua tv al eerste rang en hoort er niemand over! Dus in deze is het een jochie van vijf, ehhh bijna zes hoor die het diner bepaalt en wij? Wij laten ons bepalen want tja, voor je het weet, woont ie op zichzelf. Zo hard gaat het tenslotte!

Intussen wordt er driftig gefietst, moeten ze nog ruim 100 kilometer dus we hebben nog even voor de boeg!

Schrijver: An Terlouw
13 jul. 2019


Geplaatst in de categorie: sport

4,0 met 1 stemmen 80Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)