Inloggen
voeg je column toe

Columns

De charme van Frau Ursula

Het zou behoorlijk interessant zijn om het droomleven van bekende politici te zien en te analyseren. Wat wij vooral te zien krijgen is hun intellectuele/verstandelijke ontwikkelingsgeschiedenis en actuele denkbeelden. Zij zijn absoluut een slecht voorbeeld voor de holistische en verlichte mens. Zij appelleren namelijk hoofdzakelijk op de mind, de veelal dualistische denkmachine, die zo zijn desastreuze beperkingen heeft, wat zij als getalenteerde toneelspelers gewiekst omzeilen. Dat de meeste mensen geen feeling hebben met wat de Strebers in het Brusselse machtsbolwerk allemaal uitvreten is omkeerbaar natuurlijk ook waar. Althans, dat is de gangbare gedachtengang, want de kersverse voorzitster van de Europese Commissie Ursula Gertrud von der Leyen belooft een Europees minimumloon en maatregelingen tegen de jeugdwerkloosheid. Daarmee toont ze wel degelijk een ruimhartig en realistisch gebaar naar de jeugdige starters in de huidige wirwarprestatiemaatschappij van Europa. Iets wat haar mannelijke collega's vaak laten afweten, omdat ze te druk met hun financiële eigenbelangen zijn. Over het algemeen gezien dan, want een sociaal beleid zit echt niet in de sekse van een machtige politicus. Ze zegt: 'Trots dat ik hier als eerste vrouw sta!'. Laat ze nu haar vrouw-zijn dan maar eens flink waar maken en de sociale beuk erin gooien.

Ursula is op 8 oktober 1958 in Elsene (Brussel) geboren en haar vader Ernst Albrecht was ook een CDU-politicus. Haar man Heiko von der Leyen is van adel en o.a. een professor in de geneeskunde. Samen kregen ze zeven kinderen; David, Sophie, Donata, Victoria, Johanna, Egmont en Gracia. Alleen dat al verdient een groot respect voor haar. Verder is het opvallend, dat zij op haar zestigste een knappe, slanke, aantrekkelijke vrouw is. En ze weet heel goed hoe ze met de mannelijke nare steeksels en vijandige spitsvondigheden moet omgaan. Echt een vrouw, die ieder ruimdenkend mens als vriendin zou willen. Toch ging ze qua stemmenaantal met de hakken over de sloot. Ik had het Fransje Timmermans wel gegund, maar die wilde net iets te gretig en hij moet nog steeds met de testosteronbom in zich in balans komen. In zijn dromen zal hij haar wel eindeloos kussen, maar de race is nu verlopen. Of juist met droomscenes uit 'Justine' van Markies de Sade. Ik kijk liever in het droomleven van Ursula. Zeker is dat daar mooie toekomstbeelden over het klimaat op aarde in voorkomen. Voor 2030 moet de CO-2 productie voor de helft zijn teruggedrongen, wil zij. Dat is fantastisch en een dreun voor de sceptici en Baudet-achtige struisvogels.

Maar hoe zit het met de CO-2 terugdringing op wereldniveau? Is dat te meten en zo ja, mindert dat werkelijk? Vooralsnog zie ik om mij heen nog steeds talloze auto's, scooters, bussen, vliegtuigen ect., die zich niet matigen, maar als domme kuddedieren in de alom vervloekte, verslaafde, arrogante stressstand naar de afgrond door denderen. Ik citeer even een cartoon van Gerrit de Jager (AD, 17 juli '19): Man met krant zegt: 'Het is 50 jaar geleden dat we naar de maan gingen!'. Andere man zegt: 'Daar heb je dat meisje weer...'. Het meisje zegt: 'En als we zo doorgaan gaan we over 50 jaar met z'n allen naar de maan!'. Er zijn heel veel mooie, goed bezig zijnde, vredelievende, natuurvriendelijke, alternatieve, sociale, vaak onzichtbaar werkende, in overeenstemming met de kosmos zijnde, volstrekt liefdevolle mensen op aarde aanwezig, die inderdaad het verschil maken, maar weegt hun verschil straks op tegen de hardnekkige, domme, egoïstische, materialistische, kapitalistische, onbewuste, destructieve, muffe massa, die nog steeds de ruimte krijgt om met hun moorddadige, mobile vehikels en hun giftige fabriekspijpen en aardeverkrachtende olie- en gasboringsmartelwerktuigen de definitieve eindtijd van de aardbol te bespoedigen.

Ik vrees het ergste, ondanks al die hoopgevende, drievleugelige windmolens, de matig oprukkende elektrische auto's en scooters, de pogingen om de oceaan plasticvrijer te maken, de tijdelijk geruststellende zonnepanelen, het minderen van gasdiefstal, en de absoluut goede wil van vele idealisten. En als ik aan al het oorlogstuig wat er op aarde in de omloop is, denk, word ik helemaal wanhopig. Nederland gaat nog eens extra JSF's kopen, wat natuurlijk gekkenwerk is en zo krom als wat. In het licht van de klimaatakkoorden pure huichelarij en volksverlakkerij. Wapens zijn gebaseerd op angst voor de ander, laat ze eerst daar maar eens over mediteren. Voorts is het pure handel in kwaadaardige artikelen, die gemaakt zijn om te doden. Wat die geld verkwistende, verderfelijke JSF's en die in Nederland opgeslagen kernwapens betreft, mijn zegen hebben ze niet en ik weet dat ik met velen ben. Geef mij maar de bloemenhandel in Aalsmeer. Het wereldwijde militairisme is een hoogst dwaas voortvloeisel van onze stompzinnige voorvaderen, die niet beter wisten. Helaas zijn er nog steeds van die traditionele uilskuikens, die denken dat ze er goed aan doen om zogenaamd voor volk en vaderland te vechten en te sterven. Het wordt tijd om die misleidende zwaargestoorden gedwongen op te sluiten en indien mogelijk te behandelen. Nu was Frau Ursula ook Minister van Defensie voor tante Merkel, maar afgezien daarvan, laat ik me vooralsnog graag door haar troostrijke, vrouwelijk bekoorlijke en positief voortvarende visie meevoeren.

Schrijver: Joanan Rutgers
19 juli 2019


Geplaatst in de categorie: politiek

3.7 met 3 stemmen 1.022Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)