Inloggen
voeg je column toe

Columns

Frauduleuze handelingen

In het journaal gisteravond kwam tot mijn verbijstering Jaap voorbij, een vriend op afstand. Hij vertelde het lugubere verhaal: had op een advertentie gereageerd en wilde iets kopen via internet. Nou deed hij dit wel vaker, dus kende het klappen van de zweep! Ditmaal echter vroeg de verkoper om een scan te maken van iets!

Het is mij nog niet geheel duidelijk waarvan, maar Jaap deed wat er gevraagd werd! En dan is er sprake van een horrorfilm, waarin Jaap de hoofdrol speelt, tevens slachtoffer is, want: door dat scannen bij de ING, kregen onverlaten toegang tot zijn rekening! Ze haalden alles eraf, tot er niets meer opstond!

Jaap probeerde nog te redden wat er te redden viel, maar kwam er toen achter dat het nog erger kon! De idioten boekten zijn inmiddels betaalde facturen terug, om zodoende nog meer geld te kunnen stelen! Mijn mond viel open bij vooral dit laatste, want ineens staat Jaap €2000 in het rood!

Alle rekeningen moet hij nog steeds betalen want tja, die zijn nu niet bij de debiteuren aangekomen tenslotte! Nog groter is mijn verbazing als ik hoor dat: er minimaal 20.000 gedupeerden zijn en men hier weinig aan kan doen? Nog meer verbijstering als ook de bank het af laat weten: meneer had niet dom moeten doen!

Dit is ook mijn bank, de bank die promoot om zoveel mogelijk zelf te doen, de bank die ik al jaren heb, maar diezelfde bank wordt dus niet wakker als er van iemand ineens diverse rekeningen worden teruggeboekt! Ik vind het schandalig, los van het feit dat Jaap misschien deze actie beter niet had kunnen ondernemen, vind ik het heel erg dat een bank als ING een man als Jaap in de kou laat staan!

We zijn zelfredzaam, kunnen internetbankieren, het wordt ons op alle manieren zogenaamd makkelijk gemaakt, maar tegelijkertijd werkt het ellende en fraude in de hand! Alles is te kraken, alles is te achter halen, daar: waar we ooit ons loon in een loonzakje kregen werden we later verplicht een bankrekening te nemen: met soms hele nare gevolgen vandien!

Jaap is een zaak begonnen, hij laat het er niet bij zitten, hij wordt door een aantal mensen het weekend doorgeholpen, want dit, verdient hij niet en de daders? Die zijn natuurlijk nooit meer te vinden!

Schrijver: An Terlouw, 28 juli 2019


Geplaatst in de categorie: misdaad

3.0 met 1 stemmen 83Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)