Inloggen
voeg je column toe

Columns

CANAL PARADE

Volgens het journaal is het dit weekend weer zover tijdens de Prideweek wordt de Canal Parade gehouden. De jaarlijkse kleurrijke extravagante optocht van de lhbt gemeenschap is inmiddels een internationaal bekend gegeven. Een onvervalste toeristische trekpleister.

Zoiets als het kijken naar een bloemencorso, de bollen velden of iets dergelijks. In de vooraankondiging zegt Ellie Lust zoiets als: ‘Laat de mensen toch zijn wie ze zijn.’

Van mij mag het en ik gun het ze allemaal, maar is het niet gewoon een vorm van ‘Apies kijken’.
En beste Ellie die kreet van jou is wel leuk en sympathiek maar als ik die kreet toepas op het net ingegane verbod op boerkadragen, dan moet ik toch de conclusie trekken dat er iets scheef zit aan die uitspraak.

Nogmaals ik gun die mensen hun feessie, niks mis mee. Maar of dit nou echt een bijdrage levert aan de emancipatie van lhbt gemeenschap – ik vraag het me af.
Nee, wat meer bijdraagt zijn die mensen waarvan iedereen weet dat ze tot die gemeenschap behoren en gewoon doen. Mensen zoals jij Ellie en Rik, en Margriet, Jan en Nico en Rob en al die andere mensen uit omroepland die gewoon meedraaien in de maatschappij en helemaal zichzelf zijn.

Natuurlijk zijn er altijd uitwassen van geweld, zoals het wegpesten van het transgenderkoppel in Heerlen. Waarom wordt daar niets tegen gedaan? Dat is de vraag en daar ligt het echte probleem.
Ik ben bang dat de Canal Parade hun zaak juist schaadt.

Schrijver: catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 3 aug. 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3,5 met 2 stemmen 97Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
catrinus
Datum:
4 aug. 2019
Bedankt voor je commentaar Bjarne Gosse. Helaas denken wij mensen (over het algemeen)nu eenmaal in hokjes. Niet voor niets zijn er zovele geloven en op andere gebieden zoveel verschillende ideeën over van alles en nog wat. Ik hoorde vanmorgen Ellie Lust een paar heel ware dingen zeggen. Ze zei zoiets als: 'ook ik heb diverse vooroordelen, maar je moet met je poten van elkaar afblijven.'
Het vervelende is dan ook dat er niet genoeg tegen opgetreden wordt. Dat is in zoverre logisch dat degenen die dat zullen moeten doen: de politie, een conservatief rechtse organisatie is, die nota bene voor de eigen organisatie een onafhankelijk bureau moet oprichten waar medewerkers discriminatie en seksuele intimidatie binnen de organisatie kunnen melden.
Jammer dat Ellie dat niet (tenminste ik heb het niet gehoord) durft aan te roeren.
Naam:
Bjarne Gosse
Datum:
3 aug. 2019
Die kunstmatige tegenstellingen, man vrouw zwart wit, hetero homo het is allemaal een vorm van hokjes denken, We zijn in werkelijkheid veel diverser dan dat. En wanneer behoor je tot een gemeenschap, of is dat ook een verzinsel van de media. Er is overigens niet mis mee om mensen gewoon "hun" feestje te gunnen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)