Inloggen
voeg je column toe

Columns

Ellie

Gay pride op tv. Het moet nog steeds blijkbaar en tot aan de boot met zwart leren six packs vind ik het allemaal prima. Feestje, muziek, vrolijke kleuren. Ik wist niet dat er zoveel abcdefg’ers waren.

Maar vier uur Ellie Lust is onverdragelijk. Dat humorloze betweterige, op die toon van ‘Mee naar het bureau!’. Die in beton gegoten zelfgenoegzame blik. Alsof ze zo de lange lat over iedere andersdenkende zou kunnen laten zwiepen. En natuurlijk moet iedereen op straat en overal onbekommerd zichzelf kunnen zijn. Maar niet als Ellie Lust dat zegt, dan vind ik ineens dat niémand meer zichzelf moet kunnen zijn en zeker Ellie Lust niet.

Eerst over de hele wereld op patrouille boeven in hun kraag grijpen, terwijl je niet eens meer bij de politie werkt, en met diezelfde niet te stuiten dadendrang vervolgens mij door de strot duwen hoe erg het allemaal is met die acceptatie. En dat dan niet één keer maar nu al úúúrenlang.

En maar zwaaien naar de boten die allemaal ‘Ellie, Ellie’ scanderen. Ze straalt, het is de Ellie Pride, haar finest hour. En nu staat ze ineens op om te salueren naar de defensieboot. Defensie, waar ze in de kazerne wel raad weten met dat ‘jezelf kunnen zijn’.

En dan nog eens wat; ik heb tot dusver geen allochtone lichtgetinte Nederlander kunnen bespeuren. Op geen enkele boot. Bij die bevolkingsgroep schijnt een groot deel van het probleem te liggen, maar dan ben je volgens D66 weer een islamofoob.

Heb ik Ellie daar al over gehoord? U misschien wel, want ik ben afgehaakt, ineens een overdosis tatoos en reetveters. Waarvan ik me afvraag, hoewel iedereen zichzelf moet kunnen zijn (Ja Ellie, JA ELLIE..), in hoeverre die nou bijdragen aan die fijne tolerante samenleving waarin iedereen….

Schrijver: trawant
4 aug. 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4,0 met 5 stemmen 152Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Fred
Datum:
5 aug. 2019
Ellie is een deuggleuf, zo is het en niet anders.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
4 aug. 2019
Ellie lust de intolerante, agressieve, stupide nep-Nederlanders wel rauw!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)