Inloggen
voeg je column toe

tabblad: columns

< vorige | alles | volgende >

column (nr. 1878):

Gevaarlijk nieuws

Ongetwijfeld ligt het niet alleen aan mij als ik zeg dat de wereld snoeihard wordt, het nieuws dat al binnenkomt op welke wijze dan ook, laat weten dat er de krankzinnigste dingen gebeuren die levens verwoesten van kinderen, tieners, van jeugd in zijn algemeenheid! Het lugubere bericht vandaag, dat in Breda een 15 jarig meisje werd doodgestoken door een 16 jarige dader, notabene in haar eigen huis, daarvan gaan je haren staan!

Hoe komt een puber in vredesnaam op het idee om dit te doen, vraag ik in mijn simpele brein af, hoe ter wereld komt een knul van die leeftijd op het idee, dit desastreuze idee uit te voeren? Waar zijn we hier nou mee bezig? Waar is de tijd, dat er (oh jazeker wel) dat er ruzies gemaakt werden, soms door jongens een robbertje gevochten, om vervolgens met een blauw oog en gescheurde lip, de volgende dag weer met elkaar af te spreken?

Waar is de tijd gebleven, dat er gepraat werd, vooraleer er op los geslagen werd? Heeft de klok stilgestaan, of is juist diezelfde klok met een bloedgang er met de tijd vandoor gegaan? De ene na de ander stille tocht wordt gelopen, waarvoor? Om geweld een halt toe te roepen? Zinloze stille tochten voor zinloze moorden! Te bizar voor woorden, te krankzinnig om het nieuws te halen!

En als klap op de vuurpijl is het natuurlijk voor de dader weer een actie die bedekt met de mantel der liefde benoemd wordt als 'een vlaag van verstandsverbijstering', moet het Pieter Baan Centrum eraan te pas komen om te bepalen of de knul niet hartstikke gek is of handelde uit onmacht! Allemaal aardig, maar als je dit soort acties uithaalt, moet je ook snappen dat dit bestraft behoort te worden! Achter de tralies, heel gewoon!

Immers, al die jaren die hij “zou kunnen” krijgen, wegen nooit op tegen het “levenslang” van de familie van het 15 jarige slachtoffer! Vijftien rechercheurs zijn er op de zaak gezet! Ook al iets wat ik niet volgen kan, 15 personen, terwijl één knul met één mes één kind doodstak! Oh ik zal het verkeerd zien, vast wel, maar ja, ik hoef niet alles te begrijpen toch?

Want dat is één ding wat zeker is: ik snap hier helemaal niks van!

Schrijver: An Terlouw
21 aug. 2019


Geplaatst in de categorie: misdaad

3,5 met 2 stemmen 129Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:Klaas de Wit
Datum:25 aug. 2019
Bericht:
Feit is dat er in Nederland steeds minder ernstige misdaden worden gepleegd.
Feit is ook dat misdaden veel sneller in de pers worden gebracht en door de sociale media verspreid worden.
Feit is ook dat in ieder land en in alle tijden mensen op een nare wijze moorden plegen soms op onbekenden, vaak op bekenden en een enkele maal ook op een minnares door wie ze zijn afgewezen (zoals mogelijk in dit tragische geval).

Laat ons blij zijn met een zorgvuldige rechtspraak die rekening probeert te houden met zo veel mogelijk omstandigheden, waaronder de geestelijke gesteldheid van de dader.

Laten we ons hoeden voor volksgerichten....ook op deze site!

En reken er maar op, An, dat misdaden overal en altijd zullen blijven plaats vinden. Een 100% misdaadvrije samenleving zie ik nog niet zitten.

Naam:Max
Datum:24 aug. 2019
Bericht:Goed dat je - ongetwijfeld mede namens anderen - zo je hart hebt gelucht, An. Of het nu komkommertijd is of niet, zeker is dat we in een tijd leven waarin de risico's (van ontsporing etc.) steeds groter en dus ook steeds onaanvaardbaarder dreigen te worden. Ik huiver het woord 'gevaarlijk' in de mond te nemen, maar ik ben blij dat ik niet in het losgeslagen wilde westen van de US woon met z'n krankzinnige wapenlobby.
Elders heb ik al enkele fluittonen geproduceerd in de vorm van reacties. Die wijzen in de richting van ontbrekend gezag, aandacht en toezicht. Feitenkennis? Doen we niet aan, laat ze maar fijn en ongehinderd met samenwerkingsvaardigheden en oplossingsgericht denken aan de slag. Structuren aanreiken en zelfrespect ontwikkelen? Uit de tijd toch...Laat ze maar lekker zichzelf ontdekken. Knutselen! En het lerarentekort blijft maar groeien - en niet alleen in het voortgezet onderwijs. Rara, hoe zou dàt nou kunnen...

Naam:catrinus
Datum:21 aug. 2019
Bericht:Goed betoog An. Ik weet zeker dat heel veel mensen jouw mening delen. Het lijkt er soms verdraaid veel op dat er een clubje zogenaamde 'íntellectuelen' is dat de dienst uitmaakt en bepaalt hoe alles zal moeten. Of zijn ze bezig zichzelf werk te verschaffen - het lijkt er verdacht veel op.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)