Inloggen
voeg je column toe

tabblad: columns

< vorige | alles | volgende >

column (nr. 1879):

Een Mooie Dag

Heerlijk weer vandaag. Lekker gewandeld met m’n honden. Het gras gemaaid zodat het de komende nog mooiere dagen kan drogen.
En kan het dan nog mooier. Bijna niet toch zult u denken, maar wees gerust het kan toch.

Als u mij kent dan is u wellicht in mijn beweringen, ook op deze site, opgevallen dat ik niet echt gecharmeerd ben van meneer Trump – een understatement.
Vooropgesteld dat ik naïef ben, niet goed geïnformeerd en onwetend (volgens die ene meneer); helaas moet ik dan constateren dat bijna iedereen dat is. Maar goed ik wil er niet te veel woorden aan spenderen, maar toch kan ik het niet laten.
Het grapje van meneer Trump. U heeft het ook vast wel gezien – dat hoge flatgebouw met TRUMP erop. Nee dat zou hij Groenland niet aandoen. Ben je gek, nee maar hij wil het wel kopen, alsof het een stuk weiland van de buurman is.
Het mooie eraan is dat de Denen helder en duidelijk zeiden ‘No Way’ (even voor die meneer – niet letterlijk natuurlijk, maar toch). Als een verwend jongetje dat z’n zin niet krijgt zei meneer Trump het reeds geplande staatsbezoek af.
Het jongetje komt niet meer met jou spelen.
Ik zag iemand vermoedelijk een Deen zeggen dat hij hiermee Amerika voor schut zet. Lees goed die Deen zei het – ik niet. Maar natuurlijk heeft hij gelijk, tenzij ook hij naïef en slecht geïnformeerd is en teveel naar vriendjes bij de NOS heeft geluisterd.

Maar goed het allermooiste van vandaag vind ik wel het initiatief van die Grapperhaus, die het lef heeft om persoonlijk naar Thailand te gaan om te proberen een fout te herstellen die de Nederlandse regering heeft gemaakt richting de oud-coffeeshophouder van Laarhoven door hun verdachten te noemen, wat niet zo was – er liep geen onderzoek, heb ik begrepen. Maar waardoor de man dik in de problemen is gekomen.

Ach misschien denkt u, waar rook is is vuur. De man zal toch wel iets hebben gedaan. Wie weet – ik weet het niet, maar wat ik begrepen heb, in ons land niet echt veel ondeugends.
Maar waar het om gaat is het principe, en dat die meneer Grapperhaus deze stap zet, vind ik gewoon klasse.

Wat zou het leuk zijn als onze koning Willem of nog beter koningin Maxima met haar charmes, even die opvolger van Bhumibol ene Rama X ging opbellen (ik weet het, ik weet het, ze mogen zich er officieel niet mee bemoeien) om gewoon even te vragen hoe het ermee gaat en dan even zo tussen neus en lippen vragen: ‘Zeg Rama, kun je niet iets regelen voor die van Laarhoven? Laten we eerlijk wezen, we scoren er allemaal mee, toch?’
Natuurlijk weet ik het niet zeker maar het zou me niet verbazen dat het zo stiekem gaat.

Laten we het hopen voor van Laarhoven en z’n vrouw en z’n kindertjes en laten we Grapperhaus een succesje gunnen.
En hopen dat we, en vooral van Laarhoven en zijn familie, later kunnen zeggen, inderdaad 21-08-2019 was een bijzondere dag.

Schrijver: catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 22 aug. 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3,0 met 1 stemmen 108Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)