Inloggen
voeg je column toe

Columns

Bo of Jandino?

Aanhoudend wespengezoem, het schijngezoen van derderangsacteurs en rode lopers, in de slangenkuil van het televisiereservaat. RTL, SBS en Fox houden hun troefkaarten tegen de borst. Alleen Beau van Erven Dorens, goudhaantje uit Amsterdam-Zuid, lijkt onaantastbaar.
Ja, de NPO onthulde alvast wat programmering. Het gevecht om het kijkcijfer wordt heftiger dan ooit: Loretta’s koffiegekeuvel, de vooravond, prime-time, programma-gemist, late-night, maar het laat de luizige tv-junkie koud.

Eén ding staat vast, we zullen worden platgeconcurreerd met tv-verkleutering, voetbal-voetbal-voetbal, nazeiken over voetbal-voetbal-voetbal, dansen, zingen en springen. Linda, Chantal en Wendy testen hun Dancing With The Stars-pasjes. En iedere BN’er die Hollywood-walk-of-fame-status ambieert, wordt onterecht op het schild gehesen als co-host.

Vooral bij de presentatoren blijven de transferthermometers roodgloeiend. Nergens zoveel ijdelheid en zelfoverschatting, met honorarium-extravaganza en privilege-claims. En opeens blijken er vacatures te vervullen. Sinds het wegvallen van Egbers, Huys, Jansma, Mulder en De Leeuw, zoeken de vermagerde Talpa-zenderdirecteur Marco Louwerens en zijn collega’s naar werkloze reserves.

Met man en macht wordt geprobeerd om een podium te vinden voor acteur, imitator, presentator, producent, standup-comedian, zanger Jandino Asporaat. Voor degenen die deze duivelskunstenaar nog niet kennen: ‘n lach-of-ik-schiet-clown die een Guinness-vermelding als mister Tandpasta-Internationaal kreeg. Bovendien, hij heeft het geld hard nodig, want Jandino voert een buitensporig ‘royale hofhouding’, zo wordt gezegd. Met een passende personality-presentatie zou hij in mediapark Hilversum snel furore kunnen maken.

Bo of Jandino, een van deze twee gaat voor de jackpot. Niets nieuws, dit tv-seizoen? De netbeheerders vergaderen over een spraakmakend-verpletterend roddel-kookprogramma (werktitel: ‘Ellie lust ze rauw, Jan frituurt liever’) rond het inteeltduo Lust & Boskamp.
En de uitgerangeerde Caroline Tensen zou heel graag nog ‘n allerlaatste keer willen ‘schitteren’. Bij de gevestigde orde (Eva, Jeroen, Matthijs) heeft Jinek zowaar haar zin gekregen. Madam-laat-op-de-avond wenste meer nachtrust en zag haar eisenpakket ingewilligd: vervroeging van de aanvangstijd.

Schrijver: Ton Mantoua
1 september 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 2 stemmen 149Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
1 september 2019
Ik krijg een deja-vu van vergangen decennia, voordat ik deze handlangers van nepnieuws definitief uit mijn huis had geflikkerd. Gelukkig dat DOM Nederland bv er nog is voor de slapelozen

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)