Inloggen
voeg je column toe

Columns

DIE DERDE DINSDAG

Kijkt u er ook zo naar uit, die derde dinsdag? Heel Nederland wel lijkt het. Zowel NPO 1 als wel NPO 2 zonden allebei die onzin uit.
Ach, als er mensen zijn die nog zo in het verleden leven, waar prinsjes en koning nog een plek hebben – mij goed. Maar jongens op beide zenders, dat is ietsjes overdreven.
En dan weer dat gezemel over wie welk hoedje draagt. Ach weer een manier om de vrouwen op hun plek te wijzen. De meeste mannen in begrafeniskleding en dan zijn er de vrouwen weer om de boel een beetje op te vrolijken en aan te kleden. Want echt serieus worden ze verder blijkbaar niet genomen.

Maar dit keer was er nog iets spannends. Zou de koning z’n baard nog hebben of zou hij hem lafjes hebben afgeschoren.
De verslaggever Joris van Poppel ging dit eens even peilen. De ene mevrouw dacht dat hij hem af zou scheren, een ander dacht van niet, een meneer dacht dat hij ook met baard zou verschijnen. En Joris hield keurig de stand bij.
O wat erg, het mag dan economisch wel goed gaan met Nederland, maar zulke tafereeltjes bevestigen het feit dat het mentaal juist steeds slechter gaat, we zinken steeds dieper weg. Nee Joris, toen jij nog Jean Paul heette, fietste je nog heel wat beter, dan dat je nu verslag legt. Of was het juist de bedoeling van Joris om het belachelijke van deze hele show te benadrukken. Laat ik daar maar vanuit gaan – die deugniet.

Zo ondertussen zou ik, als ik al geen baarddrager was, er toch spontaan eentje van krijgen.

Schrijver: catrinus
17 sep. 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3,0 met 1 stemmen 88Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)