Inloggen
voeg je column toe

Columns

Nep-burgemeester

Dat is niet wat burgervader Eberhard bedoelde, met zijn innige afscheidsoproep om vooral lief te blijven, voor de stad en voor elkaar. Het kwaad is nu zelfs doorgedrongen tot de plinten van ambtswoning Herengracht 502. De traditioneel trotse Amsterdammer schaamt zich, het OM heeft een huiszoekingsbevel gereed, op grond van de verdenking van de opslag van verboden theater-rekwisieten, illegale casting-attributen, kinderpornografie, illegale doorgeladen wapens, niet-geregistreerde Thaise kunstvoorweroen. En dat alles op gemeentelijk grondgebied...

Als een burgemeester een nacht opblijft om een ‘persoonlijke brief’ te schrijven aan de ingezetenen, neem dat dan met een korrel zout. Ja, ook al behoort die dame tot Groen Links, ook al schrijft die mevrouw in haar hoedanigheid van bezorgde moeder van een ‘klierende, hevig-puberende, zich vervelende zoon’. Voordeel van de twijfel, nietwaar. Het komt in de ‘beste’ families voor.

Bij nader inzien bleek dat Halsema’s ongebruikelijke mea culpa vol zat met diminutief-trucs, bagatellisering, verdraaiing van feiten, zeer-doorzichtige ontkenningen. Types als Halsema halen alles uit de kast om het vege lijf te redden, ook ten koste van naasten. Ze weet gewoon niet beter. Het allerergste is, ze meent zich alles te kunnen veroorloven en boven de wet te staan: onacceptabel voor zo’n stad. De aanleiding lijkt inmiddels futiel, maar wat wij hier zien is een werkwijze: er wordt van hogerhand iets afgekondigd en Femme Fatale Femke verklaart doodleuk dat dit op haar niet van toepassing is. Groot-tsarina FFF de Eerste heeft gesproken.

Pikante Femke-grappen circuleren er genoeg in Amsterdam. In haar Rosenmöller-dagen werd Halsema’s GL-gebabbel al afgedaan als ‘veel gespin, weinig wol‘ ofwel ‘veel gelul, heel weinig geneuk’. Kortom, Groen Links als de ideale politieke partij voor de fake-prostituee. Merkwaardig, het Eberhard-appèl lijkt opeens lang geleden. De huidige ambtsketendraagster van Amsterdam kent alleen klapperpistooltjes. De hoofdstad neemt risico’s met een jokkebrok, een leugenaar, een nep-burgemeester.

Schrijver: Ton Mantoua, 19 september 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.7 met 3 stemmen 149Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)