Inloggen
voeg je column toe

Columns

EN TOEN WAREN ER NOG MAAR ..........

Eerlijk gezegd ben ik niet echt een thrillerlezer. De beste schrijvers hebben vaak zulke onwaarschijnlijke absurde verhalen, waar ik helemaal niet in mee kan gaan. Het gekke schijnt dat de werkelijkheid de fictie soms toch nog weet te overtreffen.
John Grisham schrijft een type thriller, dat mij wel enigszins aanspreekt. Maar voor de rest is het een genre waar ik niet te veel tijd aan besteed.

Ooit werd me destijds, diep in de vorige eeuw, door een collega aangeraden om het boek ‘De tien kleine Negertjes’ van Agathe Christie te gaan lezen. Helaas het boek heette toen zo (de titel was geloof ik een verwijzing naar een kinderversje), en is tegenwoordig vervangen door de titel als hierboven.Kunt u gelijk nagaan hoe lang het geleden is, dat ik het heb gelezen en dat het me toch grotendeels nog steeds bijstaat.

Vandaag moest ik er plotseling weer aan denken. Ik vertel zo waarom. De meesten van u kennen het verhaal vermoedelijk wel. Er worden tien mensen met een duister verleden, uitgenodigd op een afgelegen eiland. En dan wordt de een na de ander ‘geliquideerd’. Wie doet dat? Iedereen is verdacht – bloedstollend spannend en met een verrassend einde. Een thriller die je eigenlijk gelezen moet hebben, ook als je geen echte liefhebber bent - een klassieker.

Maar waarom ik er uitgerekend vandaag weer aan moest denken, was omdat er weer eens een VVD’er, de laan is uitgestuurd, nadat hij ‘gesjoemeld’ had met onroerend goed of iets dergelijks. Wat precies doet er eigenlijk niet echt toe, maar als je bij die partij wordt weggestuurd, dan is het echt foute boel. De ‘beste’ man, Van Haga geheten, vroeg zich nog af of het überhaupt nog mogelijk was om een functie in het bedrijfsleven te combineren met het kamerlidmaatschap. Het kan volgens mij, is niet chic, maar als je je niet met echt foute dingen bezighoudt moet het wel mogelijk zijn.

U voelt natuurlijk allang de link met dat boek over die ‘tien kleine mensjes van oriëntaalse komaf ’. Ook bij deze partij worden om de haverklap mensen ‘geliquideerd’, echter in het boek ging het om tien stuks. Volgens mij, ik heb het aantal de laatste jaren niet precies bijgehouden, maar zijn ze dat aantal, bij die partij al dik gepasseerd.

Volgens die jongeman van Eenvandaag, Gijs Rademaker, die zo af en toe een politieke peiling houdt, heeft zo’n akkefietje weinig tot geen invloed op het aantal zetels van de VVD.
Ai, wat moet je daar nu weer van denken. Het lijkt erop dat de kiezers van die partij en de mensen die hun vertegenwoordigen perfect bij elkaar passen.
Eigenlijk best wel eng, als u begrijpt wat ik bedoel.

Schrijver: catrinus
25 september 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 98Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)